S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Policia Local abordarà a València els seus principals reptes en una trobada internacional en què elaborarà una guia de bones pràctiques

La trobada, organitzada per la Fundació Protegir VLC, comptarà amb la participació de representants de països com els Estats Units, França o Alemanya

• Responsables policials, judicials i experts en seguretat abordaran els seus desafiaments a València

19/11/2022

La Fundació Protegir VLC ha organitzat un fòrum internacional en el qual grans ciutats de diferents països reflexionaran sobre els principals reptes i amenaces a les quals s'enfrontaran en els pròxims anys. Esta trobada per a la reflexió sobre seguretat i convivència a les ciutats se celebrarà els pròxims 1 i 2 de desembre en el Palau de Congressos i comptarà amb la participació d'una àmplia representació de responsables policials, judicials i experts en seguretat que abordaran desafiaments com les conseqüències en la seguretat de les ciutats del panorama internacional, amenaces globals i locals, la seguretat en un món virtual o les noves exigències ètiques per a la Policia del segle XXI.
 

“És important que reflexionem sobre les noves amenaces i la manera d'abordar-les conjuntament amb altres països. En un món tan globalitzat, els reptes hem d'afrontar-los conjuntament” ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana i president de la Fundació Protegir VLC, Aarón Cano, “convençut de la necessitat d'estes trobades, que projecten València com una referència en la reflexió sobre la seguretat i la convivència en les grans ciutats i conclouran amb una Guia de Bones Pràctiques Policials”.

Per part seua, el comissari principal cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, ha indicat que “la Policia no pot ser mai una institució hermètica ni tancada. Ha de ser dinàmica i donar resposta als problemes que té la ciutadania”. Sobre la necessitat d'una trobada que celebra la seua primera edició amb la presència de responsables i experts procedents de països com els Estats Units, França, Alemanya o representants d'Europol, ha indicat que “la nostra societat ha canviat, geoestratègicament amb noves amenaces, riscos, necessitats, exigències i per tant és important, és necessari, que els responsables policials, totes les policies, en este cas, en concret, les policies locals ens dediquem un espai de temps per a reflexionar, per a veure què és el que està canviant i ajustar el nostre treball a les necessitats de la ciutadania”.

L'alcalde de València, Joan Ribó, inaugurarà aquesta trobada al costat de la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, la consellera de Justícia, Interior i Administracions Públiques de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo i el regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Aarón Cano.

La catedràtica emèrita de filosofia moral i política, Adela Cortina, *impartirà la conferència inaugural i el tinent general de l'Exèrcit de Terra, Francisco José Gan Pampols, abordarà una conferència sobre les conseqüències del panorama internacional sobre la seguretat de les ciutats. “El fòrum serà important perquè no pretén una reflexió teòrica sobre els nostres reptes i amenaces, es tracta d'un espai que té i ha de ser útil per a totes les persones que participen i assistisquen a les jornades en el Palau de Congressos. És un fòrum en el qual s'abordarà la seguretat de les ciutats davant les noves amenaces a les quals ens enfrontem” ha afegit Aarón Cano tres recordar que participaran caps de policia de ciutats com Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa, Múrcia, Palma, Castelló o Albacete, generals de la Guàrdia Civil, investigadors del Real Institut Elcano, professors universitaris o responsables policials de ciutats com Londres o Nova York.

De la trobada, eixiran unes recomanacions, una Guia de Bones Pràctiques i també unes conclusions “que es traduiran en unes expectatives des del punt de vista operatiu i altres normatives que elevarem als llocs corresponents, al Ministeri de l'Interior o al Parlament per a la seua traducció en noves normes, noves recomanacions o noves pautes a seguir perquè el servici a la ciutadania siga millor” ha indicat el cap de la Policia Local de València.

La Fundació Protegir *VLC ha participat i organitzat diferents activitats acadèmiques i formatives per a la Policia Local de València i Bombers de l'Ajuntament de València enguany amb la finalitat que siguen d'utilitat per a tots dos cossos “perquè la formació constant és necessària per a donar el millor servei a la ciutadania.

Recursos multimèdia

Aarón Cano