Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acollirà el Congrés del Centre Internacional d'investigació sobre Economia Pública, Social i Cooperativa

Està previst que participe, entre altres, el Nobel d'Economia Paul Krugman

• El Congrés es desenvoluparà del 13 al 15 de juny en el Palau de les Arts

24/05/2022

El 33 Congrés del Centre Internacional d'Investigació i Informació sobre Economia Pública, Social i Cooperativa (CIRIEC) és una rellevant cita internacional que es desenvoluparà en el Palau de les Arts del 13 al 15 de juny i que reunirà a prop de mil sis-cents participants, entre ells el Nobel d'Economia Paul Krugman. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que ha participat en la presentació del congrés, ha assenyalat la importància d'esta cita “per a reflexionar sobre el futur de l'economia i com el cooperativisme i una economia social és l'única eixida per a millorar el nostre sistema de desenvolupament”.

 

El congrés es desenvoluparà amb el lema “Noves dinàmiques mundials en l'era post-covid: desafiaments per a l'economia pública, social i cooperativa”. Participaran representants del món econòmic i social; directius d'empreses públiques i privades; responsables de moviments cooperatius i de l'economia social, sindicalistes i científics. A més del Nobel d'Economia Paul Krugman, està previst que intervinguen també altres especialistes com l'economista italo-estatunidenca Mariana Mazzucato, destacada en el camp de l'economia social.

Sergi Campillo ha destacat que València “es convertirà durant tres dies en un referent de les polítiques econòmiques transformadores, i ens donarà l'oportunitat de donar a conéixer la nostra ciutat i els canvis que hem introduït des de 2015, per a posar a les persones al centre de totes les polítiques”. El vicealcalde ha recordat “la importància del potent moviment cooperativista present en l'economia valenciana”, fonamental per al futur del desenvolupament econòmic “en l'actual situació d'emergència climàtica”. En este sentit, Campillo ha assenyalat que “la pandèmia ha canviat la nostra manera de pensar i relacionar-nos. Però l'important és aprendre d'estes crisis per a repensar el nostre model econòmic”.

En la presentació del congrés han participat també Bernard Thiry, president de CIRIEC Internacional; Adoración Mozas, presidenta de CIRIEC España; Nardi Alba, directora de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana; Teresa García, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana i José Luis Monzón, comissari d'este 33 congrés.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo