S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament de València acull la cloenda del XXI Congrés Internacional de l'Associació Espanyola d'Estudis Irlandesos

Les jornades s'han celebrat, durant tres dies, en la Universitat de València

• Cartell del XXI Congrés Internacional de l'Associació Espanyola d'Estudis Irlandesos

02/06/2023

El regidor de Turisme i Internacionalització en funcions, Emiliano García, ha participat este divendres en la cloenda del XXI Congrés Internacional de l'Associació Espanyola d'Estudis Irlandesos celebrada en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València. L'acte també ha comptat amb la presència de l'ambaixador d'Irlanda a Espanya, Frank Smyth, i la presidenta de l'Associació Espanyola d'Estudis Irlandesos, Pilar Villar.
 

En la present edició del Congrés Internacional d'Estudis Irlandesos, titulada "Violència: Repercussió, Resistència i Representació en la Societat i Cultura Irlandesa", s'han analitzat i debatut les diverses expressions de violència, les seues repercussions, les seues formes de resistència i la seua representació i impacte en la societat i la cultura irlandesa.

Per a això, s'ha comptat amb la presència de números ponents de caràcter internacional i interdisciplinari entre els quals destaquen acadèmics de reconegut prestigi com la doctora Llisa Fitzpatrick, de la Ulster University de Derry o el doctor Eamon Maher de la Technological University de Dublín. També ha destacat la participació d'escriptores i directores teatrals premiades com Marina Carr o Rosemary Jenkinson, a més d'un ampli nombre d'investigadors espanyols i irlandesos i altres institucions acadèmiques de dins i fora de l'Espai Europeu.

Entre les línies d'investigació tractades es troben la justícia reparativa, la crisi migratòria i fronterera, Irlanda després del Brexit, la memòria històrica, els conflictes identitaris emergents, l'erradicació de tota mena de violència de gènere, el desafiament de les noves teories queer, els efectes del canvi climàtic o la lluita dels moviments socials.

Recursos multimèdia

Emiliano García