S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les persones majors poden obtindre el certificat Covid en els seus Centres Municipals d'Activitats

Pilar Bernabé explica que este servei que va començar la setmana passada, estarà en marxa durant tot el mes de desembre en horari de demà

• Les persones majors patixen una bretxa digital que els dificulta poder obtindre el certificat covid.

03/12/2021

La Regidoria de Persones Majors ha posat en marxa un servici d'ajuda a les persones majors en els Centres Municipals d'Activitats per a ajudar-los obtindre el passaport Covid. “Som conscients que existeix una bretxa digital que els dificulta poder obtindre este certificat i per això des de fa una setmana i durant tot el mes de desembre els ajudarem a obtindre'l”, ha explicat la responsable d'esta àrea, la regidora Pilar Bernabé.

 

Referent a això, la regidora Bernabé ha precisat que les persones que necessiten aquesta ajuda per a obtindre el document, podran acudir als centres de persones majors en horari de demà i seran ateses pels equips tècnics i la persona ecovid que treballen en els centres. Així mateix, ha assenyalat que es dona resposta a les noves mesures que han entrat en vigor respecte a l'accés a determinats establiments en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Es tracta de l'exigència de presentació de certificat de vacunació, prova diagnòstica o certificat de recuperació Covid-19 en determinats establiments, locals i esdeveniments. Este document es requereix per a l'accés de les persones majors de 12 anys, inclosa esta edat, a l'interior dels següents establiments, on és necessari l'ús de la màscara.

D'acord amb la resolució de la Conselleria de Sanitat En estos locals i establiments i en els llocs on es desenvolupen estos esdeveniments, l'accés als mateixos requereix la presentació d'un certificat emés per un servici públic de salut, o, en el cas de la lletra b d'este punt 3, per un laboratori oficial autoritzat, que acredite la concurrència d'alguna de les següents circumstàncies.

D'una banda, que a la persona titular se li ha administrat la pauta de vacunació completa contra la Covid-19 d'alguna de les vacunes autoritzades (certificat de vacunació). I d’altra, que la persona titular dispose d'una prova diagnòstica negativa en relació amb la Covid-19 realitzada en les últimes 72 hores en el cas de les proves RT-PCR, i en les últimes 48 hores en el cas dels tests d'antígens. Finalment, que la persona titular s'ha recuperat de la Covid-19 en els últims sis mesos després d'un resultat positiu obtingut mitjançant una prova diagnòstica considerada vàlida per l'autoritat competent (certificat de recuperació).

En conseqüència, la resolució estableix que, a estes efectes, la persona que vulga accedir a estos establiments, locals i esdeveniments, ha de presentar, juntament amb el document acreditatiu de la seua identitat, qualsevol dels certificats previstos, en suport digital o en suport paper, a les persones designades per al control d'accessos per part de la persona titular o responsable de l'establiment, els qui realitzaren la seua comprovació.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé