S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull este dissabte el Certamen Escolar de Lectura 'De Viva Veu'

D’entre l’alumnat participant es nomenaran els i les representants de la ciutat de València en la final de la Comunitat Valenciana

• Cartell de la convocatòria del certamen

27/03/2023

Espai Jove VLC, al carrer Campoamor, acollirà este dissabte, dia 1 d'abril, la semifinal local del Certamen Escolar de Lectura 'De Viva Veu'. L'objectiu de la iniciativa és fomentar l'hàbit de la lectura i les habilitats personals i comunicatives entre la població infantil i juvenil. En el concurs participaran alumnes dels centres d'Educació Infantil i Primària Francisco Giner de los Rios, 9 d’Octubre, Gaspar Gil Polo, Antonio García López, Sant Pere, Col·legi Chiner Villarroya, Col·legi de Foment Vilavella, el Col·legi La Puríssima i l'IES El Grau.
 

El certamen s’emmarca en el projecte cultural, educatiu i d’animació a la lectura, amb què es pretén promoure accions per potenciar la pràctica de la lectura en veu alta. Està impulsada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), i la semifinal local a la ciutat de València compta amb el suport i la col·laboració de la Regidoria d’Educació. La línia principal d’este projecte és la convocatòria anual del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta, a més d’una sèrie de cursos, tallers i recursos per donar suport a la pràctica de la lectura en veu alta.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, qui donarà la benvinguda a l’acte d’este dissabte, ha agraït al professorat i alumnat dels diferents centres participants “la seua implicació en el projecte”, el qual, ha assenyalat, “contribuïx a potenciar l’hàbit de la lectura entre els xiquets, xiquetes i joves, fonamental per tal de millorar l’aprenentatge i la formació”. Per a l’edil, “promoure l’hàbit de la lectura ha de ser una prioritat educativa comuna a l’escola i a la família, ja que esta pràctica proporciona una millora en el rendiment educatiu, així com una consciència més profunda, oberta a la creativitat i a l’esperit crític”. Per això, ha afegit, “estem encantats de donar suport a este projecte”. Ibáñez ha remarcat que “llegir augmenta la curiositat i el coneixement, estimula l’activitat cerebral i ajuda a millorar l’ortografia i la gramàtica, entre altres beneficis”. A més, “en el cas dels xiquets, esta activitat és especialment important perquè fomenta la imaginació, la creació i la fantasia”.

La convocatòria anual del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta s’estructura en tres fases: treball que es realitza als centres educatius, Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta Local i Certamen Final de Lectura en Veu Alta de la Comunitat Valenciana. L’alumnat participant competix en categories diferents en funció del curs que estudien.

Els objectius principals d’este projecte són despertar l’interès i el gust per la lectura; treballar la lectura en veu alta per millorar les capacitats; practicar l’entonació, el ritme, les pauses i la fonètica; afavorir la comprensió lectora; treballar alguns aspectes gramaticals; afavorir l’ampliació de lèxic i vocabulari; prendre consciència de l’organització de la informació, i establir espais de trobada al voltant de la lectura en veu alta.

L'acte es du a terme en l'Edifici de Joventut (carrer Campoamor, número, 91) a partir de les 11.30 hores, i l'entrada és lliure. Els alumnes faran les lectures i, després, es procedirà a la deliberació, mitjançant un sistema de votació del públic i del comitè de selecció. S'entregarà el diploma als participants i es nomenaran els representants de València en la final. Una vegada se celebren tots els certàmens locals, els representants de totes les poblacions es donaran cita en el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta Final Comunitat Valenciana.