Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament demana terrenys al Port per al Districte Marítim de la Innovació

L’alcalde sol·licita per carta la cessió de diversos espais de la Marina per garantir l’ús ciutadà i la continuïtat de les empreses allí instal·lades

• Panoràmica de la Marina

09/08/2022

L’alcalde, Joan Ribó, ha sol·licitat per carta al president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, la cessió gratuïta de diversos espais a l’Ajuntament “com més aviat millor” per “incorporar la dàrsena històrica del port com espai d’ús ciutadà i que aculla el Districte Marítim de la Innovació i la Creativitat”. El consistori pretén assegurar així “la unitat de gestió de la Marina” una volta liquidat el Consorci València 2007.

 

Ribó ha destacat “l’aprofitament per part dels ciutadans de l’espai històric portuari extern a l’activitat pròpiament comercial i naviliera de l’APV”, el qual “s’ha convertit en un focus d’atracció d’activitat econòmica i social vital per a la ciutat”. En eixe sentit, ha recordat les “xifres milionàries de visitants, la instal·lació dels principals centres de treball vinculats a la creativitat i la innovació, l’increment d’activitats d’oci, cultura i gastronomia, i la implantació de nombroses activitats esportives urbanes i marítimes”.

Durant el procés de liquidació del Consorci València 2007 —l’organisme format per les administracions local, autonòmica i central per transformar part del recinte portuari per acollir l’America’s Cup i responsable fins ara de l’explotació de la Marina—, l’Ajuntament ha expressat públicament l’interés a mantindre la gestió de la Marina per garantir l’ús ciutadà i la continuïtat de les seixanta empreses que s’hi han establit i que han manifestat la intenció d’ampliar-se.

En la missiva l’alcalde ha reclamat que es mantinga el conveni de cessió gratuïta signat al 2013 i que es transferisquen nous espais portuaris al consistori. Concretament, la Marina Beach i el seu entorn; l’antiga estació marítima; les antigues bases sud de l’America’s Cup; les grades de la Marina Sud; les zones de restauració i equipament de la Marina Sud; els edificis de l’antiga APV, Sanitat exterior i Hisenda; les àrees d’antics usos portuaris al Canyamelar; l’aparcament del sector de la pèrgola, així com els vials, carrers i places dels voltants.

A més, Joan Ribó ha requerit que l’APV atorgue una autorització o concessió demanial gratuïta dels espais portuaris: panorama; l’aparcament de la Marina Nord; la parcel·la destinada a concerts de la Marina Sud; l’andana sud, dedicada a la pesca esportiva; el moll T de grans eslores; el varador històric, que es convertirà en el futur centre de formació professional pública del sector nàutic; les escoles nàutiques; el poblat marítim; la parcel·la A-2; el trencaones nord i el passeig de la Remor, a més dels vials, carrers i places corresponents.

Recursos multimèdia

Joan Ribó