S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El vicealcalde Sergi Campillo serà el portador de la Senyera en la processó cívica del 9 d'Octubre

Campillo: “la Senyera representa la voluntat dels valencians i valencianes de ser un poble obert al món però que defensa la seua identitat pròpia”

• La processó cívica recupera enguany el seu recorregut habitual

28/09/2022

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha agraït a l'alcalde, Joan Ribó, la seua confiança en designar-li com a portador de la Senyera en la processó cívica del pròxim 9 d'Octubre i ha assenyalat que “per a mi és un grandíssimhonor perquè representa als valencians i valencianes”. Campillo ha destacat que “este 9 d'Octubre és molt especial perquè recuperem plenament la normalitat després de la pandèmia del covid 19”.

 

La processó cívica recupera enguany el seu recorregut habitual. Partirà a les 12 h des de la plaça de l'Ajuntament i seguirà per carrer Sant Vicent, plaça de la Reina i carrer de la Pau fins a arribar a la plaça d'Alfons el Magnànim. Sergi Campillo ha assenyalat que “La Senyera és el símbol que millor representa als valencians i valencianes. Representa la nostra voluntat de ser poble. Un poble amb una cultura, una llengua i unes tradicions particulars. Oberta al món però que defensa la seua identitat pròpia”. “Per això –ha afegit- per a mi és un grandíssim honor ser el seu portador”.

Una vegada conclosa l'ofrena davant l'estàtua del rei Jaume I en el Parterre, es reprendrà la processó cívica pel carrer Pintor Sorolla, carrer dels Barques i plaça de l’Ajuntament. En acabar la processó cívica, es dispararà la mascletà en la plaça de l’Ajuntament.

El programa d'actes per al 9 d'Octubre, es completarà amb l'entrada de Moros i Cristians Ciutat de València per carrer de la Pau, carrer Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i carrer Marqués de Sotelo, a partir de les 16.30 h.

Els actes per a commemorar el 9 d'Octubre començaran el dia anterior, el dissabte 8 d'octubre, amb l'exposició de la Real Senyera en el Saló de Cristall des de les 10 del matí fins a les 9 de la nit. (L'últim accés serà a les 20.30). També en el Saló de Cristall i a partir de les set de la vesprada s'interpretarà el Cant a la Senyera. A les 19 h. en la plaça de l'Ajuntament, mostra de balls i música valenciana i en acabar, Dansà Popular. A les 20 h., representació de les ambaixades de la conquesta de la plaça dels Furs, organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians. Els actes de la jornada es tanquen a les onze de la nit amb el tret de focs artificials des del campus de Tarongers.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo