S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament de València envia dos dotacions de bombers per ajudar en l'extinció de l'incendi de Castelló

Quatre vehicles i deu bombers col·laboraran amb els més de 400 efectius desplegats en la zona

• Bombers VLC en l'incendi de Castelló

24/03/2023

El cos de Bombers de l'Ajuntament de València enviarà dos dotacions, compostes per dos vehicles nodrissa, dos vehicles lleugers i deu bombers, per a col·laborar en el greu incendi que es va iniciar ahir a la vesprada en el terme municipal de Villanueva de Viver, a la província de Castelló. Estos efectius col·laboraran amb els equips del Consorci de Bombers, de la Generalitat i de la Unitat Militar d'Emergències que treballen des d'ahir a la vesprada a Castelló, en la zona on es va iniciar l'incendi que ja ha consumit més de 3.000 hectàrees i que ha obligat a desallotjar al voltant de 1.000 persones.
 

“Hem de fer tot el que estiga al nostre abast per detindre el foc quant més prompte millor. Des que es va iniciar l'incendi i comprovem l'abast d'este, ens vam posar a la disposició de la Generalitat Valenciana i del dispositiu que treballa en l'extinció d'este greu incendi” assenyala el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha afirmat que “les pròximes hores són crucials i són necessaris tots els efectius que puguen col·laborar en un incendi, que ens ha sorprés per la seua virulència i per les dates en les quals s'està produint. Esperem que l'ajuda que enviem des de l'Ajuntament de València contribuïsca a extingir este incendi en la major brevetat possible”.

Per la seua banda el Cap de Bombers, Enrique Chisbert ha explicat que “els nostres efectius es dirigiran al Lloc de Comandament Avançat situat a Barracas i d'allí als sectors de treball que ens assignen”. Segons ha indicat Chisbert “preocupa l'evolució del temps, hi ha vents previstos que poden dificultar l'extinció. Estem en comunicació permanent amb el dispositiu que treballa en la zona”.

Actualment hi ha més de 400 efectius secundats per mitjans aeris en un incendi que avança sense control entre les províncies de Castelló i Terol i que ha afectat nombrosos municipis com Villanueva de Viver, Fuente la Reina, Los Calpes, Los Cantos, La Monzona, Puebla de Arenoso, Montanejos, Montán o Arañuel. “Pel que sembla, per la qual cosa ens han traslladat l'incendi ha sigut molt virulent des del seu inici i fan falta reforços terrestres”, ha indicat Cano

“Estem a la disposició de qualsevol indicació que ens trasllade la Generalitat. Som conscients de la gravetat d'un incendi que esperem que estiga sota control quant més prompte millor” ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana, que s'ha mostrat preocupat per l'evolució de l'incendi. El cap de Bomber reconeixia que “les pròximes hores seran crucials, i hem d'estar atents a l'evolució meteorològica i a les fortes ratxes de vent previstes”.