Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament tramita una pròrroga de dos anys més per a la primera fase de l’ARRU del Cabanyal

• Vivendes del barri del Cabanyal

17/12/2020

La regidora de Vivenda de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que el consistori tramitarà una pròrroga de dos anys més (fins al 31 de desembre de 2022) per a la data límit d'execució de la primera fase del programa ARRU al barri del Cabanyal-Canyamelar, “amb la qual cosa tant els particulars que s’han acollit a este programa de subvencions per a la rehabilitació de vivendes com el mateix consistori tindran més temps per completar les obres”.

 Així, la Junta de Govern Local de demà divendres proposarà instar a la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica perquè sol·licite al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana una ampliació del termini per a l'execució de les actuacions de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del Cabanyal-el Canyamelar.

Es tracta de l’execució de la primera fase del programa d'inversions, que puja a un muntant total de 14,2 milions d'euros (9,5 en rehabilitació, 2,6 en edificació i 1,8 en la reurbanització són les partides més importants). Dels 14,2 milions d’euros, 4,3 corren a càrrec del Ministeri de Foment (el 30,7%), 2,5 s'inverteixen per l’Ajuntament de València (17,6%), 1,2 milions són de la Generalitat Valenciana (8,7%) i 6,1 milions dels particulars (43%).

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, que s'encarrega de gestionar estes subvencions, ha insistit en “el compromís del consistori perquè les cases del Cabanyal-Canyamelar, que van ser abandonades per part de l'anterior govern del PP i que anaven a ser destruïdes, puguen tindre una segona vida". Així mateix, ha recordat que “recentment han acabat les obres de rehabilitació d’una nova casa en en el carrer Pare Lluís Navarro 193 amb este programa d'ajudes que se suma a una vinetena de vivendes més ja rehabilitades dins d’este programa".

“I és que un dels pilars fonamentals en la recuperació i rehabilitació del barri del Cabanyal, especialment de la zona zero, és el de la regeneració d’edificis que en 2015 estaven en un alt grau de degradació. De forma que amb el pla ARRU estem incidint en la regeneració del barri, també des d’este punt de vista".

Recursos multimèdia

Isabel Lozano