S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament ha destinat 7 milions d’euros per ajudes socials durant 2021, un 68% més que fa set anys

Joan Ribó i Isabel Lozano han fet un balanç de les ajudes de servicis socials d’emergència

• Actualment, hi ha 27 conceptes d’ajudes socials

02/03/2022

L’Ajuntament ha destinat durant l’any 2021 vora 7 milions d’euros (6.789.781,50 €) al pagament d’ajudes a les famílies “que pitjor ho estan passant”. El pressupost d’estes prestacions ha sigut un 68% superior a l'assignat al mateix concepte en 2014. En total, des de 2015 el govern ha destinat més de 43 milions d’euros per atendre a les persones més vulnerables, amb necessitats molt diverses. Actualment, hi ha 27 conceptes d’ajudes, entre les quals es troben, per exemple, les atorgades per finançar lloguers, o el pagament de deutes de llum, aigua i gas, així com per a protegir els subministraments i evitar talls energètics.

 

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha fet un balanç de les ajudes adjudicades pels Servicis Socials en 2021 i ha destacat que “l’Ajuntament està posant tots els mitjans al seu abast per a cobrir les necessitats bàsiques del 100% de la població que viu a la ciutat, perquè no volem deixar ningú darrere”. “De fet, estem teixint una xarxa pública per garantir una vida digna per a tots els valencians i valencianes”, ha afirmat en ressaltar que “per al govern municipal, els servicis socials són el tercer gran pilar de l’Estat de Benestar”. “No els considerem uns servicis assistencials si no drets de totes les persones”, ha reiterat.

“Per això –ha aclarit- l'any 2021 vam destinar vora 7 milions d’euros al pagament d’ajudes d’emergència, anomenades Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEI), i l'any 2020 vam arribar a una xifra rècord de quasi 11 milions i mig d’euros, amb motiu de la crisi sanitària i del confinament”.

“Estes xifres, i altres dades com la multiplicació del pressupost de la Regidoria de Servicis Socials, ha suposat un autèntic canvi en les polítiques de benestar social a la ciutat de València”, ha celebrat l’alcalde en destacar que les ajudes atorgades “són molt diverses i cobreixen aspectes importantíssims per a la vida de moltes persones”.

 

2.886 ajudes contra la pobresa energètica

 

Així, tal com ha detallat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, hi ha prestacions concretes per a lluitar contra la pobresa energètica, perquè cap família es quede sense subministrament elèctric, de gas o aigua per no poder fer front a la factura. En 2021 s’han tramitat 2.886 d’estes ajudes que, amb 767.000 € de pressupost, suposen un 41% més que en 2014.

També s’han gestionat 1.769 ajudes d’emergència, un 45,4% més que en 2014, “per a poder abonar la mensualitat del lloguer i evitar que una família vulnerable es veja en el carrer, és a dir, per a evitar desnonaments”.

Isabel Lozano ha explicat que dels 27 conceptes que hi ha per acollir-se a una ajuda social, 8.269, el 55% de les tramitades, responen a necessitats bàsiques, un 68,1% més que el 2014, i un 31,7% més respecte a 5 anys anteriors.

A més, la regidora ha destacat “la multitud de convenis amb diferents col·legis professionals per a sufragar de manera gratuïta articles de primera necessitat com productes farmacèutics, aparells auditius, ulleres o productes ortoprotèsics”. “En definitiva, oferim tota una bateria d’iniciatives i de recursos que s’acosten a la ciutadania des dels Centres Municipals de Servicis Socials per completar la Renda Valenciana d’Inclusió i a l’Ingrés Mínim Vital i que estan tenint molt bon funcionament”

 

Pressupost flexible

 

“València està garantint la demanda d’ajudes per a necessitats bàsiques de tota la ciutadania i per això tenim un pressupost flexible que es va augmentant a mesura que la demanda”, ha conclòs la responsable de Servicis Socials, en recordar el treball desenvolupat per diferents recursos de la Regidoria de Servicis Socials a l’empar de l’Ordenança reguladora dels PEI, aprovada en gener de 2021.

Per últim, l’alcalde i la regidora han celebrat que esta tasca ha sigut reconeguda recentment per part de l´Associació de Directores i Gerents de Servicis Socials que ha distingit a l’Ajuntament de València “com un dels que presenta un dels millors servicis socials de tot Espanya”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Isabel Lozano