S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament de València licita de nou l'adquisició de màquines de recompensa per al reciclatge d'envasos

El vicealcalde Campillo recorda que el 2021 «vam ser la gran ciutat espanyola que més envasos va reciclar per habitant»

• Les màquines se situaran en els edificis i dependències municipals

26/09/2022

L’Ajuntament de València ha aprovat la licitació del subministrament i instal·lació de màquines compactadores de recollida de botelles, pots i envasos de begudes amb sistema de recompenses. Es tracta, ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, d'una iniciativa de foment del reciclatge que va ser aprovada per la ciutadania en el marc dels Pressupostos Participatius Decidim VLC i que es torna a licitar després que quedara desert el primer concurs.

 

«El projecte forma part i és resultat dels Pressupostos Participatius de l'Ajuntament, en els quals la ciutadania dels barris de València va votar l'adquisició de màquines per a obtindre recompenses a través del reciclatge», ha explicat el vicealcalde. Tal com ha assenyalat Campillo, «es tracta d'una actuació que ens ve molt bé perquè ja tenim implementat el programa de premis al reciclatge que ha impulsat Ecoembes a través del projecte Reciclos i, per tant, en principi integrarem les màquines municipals en este sistema, encara que en el futur podríem desenvolupar el nostre propi sistema». El regidor d’Ecologia Urbana ha recordat que València va ser la gran ciutat espanyola «que més envasos va reciclar per habitant en 2021, per tant, este tipus d’accions reforcen la nostra capacitat de millora».

Campillo també ha destacat que el plec de condicions establix que les màquines seran de propietat municipal, a diferència de les actuals, que pertanyen a Ecoembes. Així mateix, l'Ajuntament tindrà la potestat de decidir quin tipus de recompensa es podrà aplicar per a premiar que la gent recicle correctament els envasos. «En esta ocasió tornem a licitar el subministrament de les màquines perquè el primer concurs va quedar desert, però hem canviat el plec de condicions eliminant la condició d’un nombre mínim de màquines, el que esperem que anime als diferents fabricants a realitzar les seues ofertes», ha detallat el vicealcalde.

El contracte a realitzar serà per al subministrament i instal·lació de l'equipament de màquines compactadores de recollida de botelles, pots i envasos de begudes amb sistema de recompenses personals i incentius col·lectius. Es disposaran en els edificis i dependències municipals dels barris i pobles de València. L’import de la licitació és de 170.000 euros (IVA inclòs) i el termini per al subministrament i instal·lació de màquines serà de tres mesos.

Les màquines hauran de disposar d'un sistema operatiu informàtic CentOS versió 7 o un altre compatible; pantalla tàctil per a informació i interacció amb l'usuari de grandària superior a 21 polzades (diagonal del rectangle); comunicació visual de codis QR i sistema de comunicació amb internet mòbil de dades 3G/4G i fixa per cable de xarxa del tipus Ethernet. A més, s'assenyala que la interfície amb l'usuari serà en diverses llengües i idiomes: valencià, castellà, anglés i francés.

Així mateix, les màquines hauran de comptar amb un sistema d'introducció de les botelles i pots segura per a l'usuari que, a més, realitze la lectura del codi de barres de l'envàs propi. Tindran capacitat per a emmagatzemar, entre les operacions de buidatge de l'interior, un mínim de 1.000 unitats d'envasos. La velocitat d'introducció, lectura i acceptació d'envasos serà superior a 30 botelles o llandes per minut. L'acceptació es basarà en un llistat actualitzat de codis de barres.

Altres requisits que s'exigixen són que les màquines disposen de sistemes de reconeixement de pes i calibre, detector de material (metalls i plàstics), compactació d'envasos (no triturador), sensor i avís d'ompliment, sistema d'avisos automàtics per al manteniment i mostra de QR en pantalla per a obtenció d'incentius. Així mateix, entre altres exigències, hauran de ser capaces de rebutjar envasos amb contingut líquid sense buidar.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo