S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València comptarà amb 176 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

S'instal·laran en els mercats i centres comercials de la ciutat

• Els nous punts de recàrrega s'instal·laran en tots els mercats municipals i en els centres comercials

18/05/2022

La Junta de Govern aprovarà divendres que ve la licitació del projecte d'instal·lació de 176 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que es distribuiran en 88 columnes localitzades en els diferents mercats municipals i centres comercials de la ciutat. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, han coincidit a assenyalar que amb este projecte, el major dut a terme fins ara a València, es consolida l'estructura pública de recàrrega de vehicles elèctrics, fonamental per a l'objectiu de convertir-nos en ciutat climàticament neutra.

 

En les zones de recàrrega que s'instal·laran en els mercats municipals s'habilitaran 23 preses destinades especialment a la recàrrega de bicicletes i vehicles de repartiment elèctrics, coneguts com “d'última milla” utilitzats per al servei a domicili. Dels 176 nous punts de recàrrega, 149 corresponen a càrrega semiràpida (fins a 22 Kw en corrent altern). A més s'instal·laran, com a projectes pilot, dos punts de càrrega ràpida (100 Kw en corrent continu) i dos marquesines fotovoltaiques de 20 Kw, que en cas de generar excedents d'energia, s’abocarien a la xarxa.

El pressupost total del projecte que aprovarà la Junta de Govern divendres que ve és 1.199.985 euros. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha recordat que “fa uns dies, la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu va aprovar la prohibició de venda de cotxes de combustió interna a partir de l'1 de gener de 2035. El canvi al vehicle elèctric requerix una adequada infraestructura de recàrrega que garantisca el subministrament i des de les administracions públiques hem de contribuir a generar la xarxa necessària”.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat que l'aprovació d'este projecte demostra que “anem pel bon camí ja que, segons l'Observatori Espanyol de la Sostenibilitat, València és la gran ciutat espanyola que més ha reduït la seua contaminació en 2021”. El responsable de l'àrea de mobilitat ha afegit que estos nous punts de recàrrega s'uniran als tres de càrrega ràpida instal·lats en el Cabanyal, altres 11 que s'estan instal·lant ja, a més de tots els que estan programats en els aparcaments del centre històric, plaça de la Reina i Mercat Central.

Recursos multimèdia

Notario
Grezzi