S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Palau de la Música designa Álvaro Albiach com a principal director convidat de l'Orquestra de València

La regidora Gloria Tello ha destacat que es tracta de “un dels directors valencians de més sòlida formació i reconeguda trajectòria nacional i internacional de la seua generació”

• Álvaro Albiach-OV. Foto Live Music Valencia

03/10/2022

El Palau de la Música ha designat el director valencià Álvaro Albiach, com a principal director convidat de l'Orquestra de València per a la Temporada 2022/23. Així ho ha anunciat la presidenta del Palau, Gloria Tello, qui ha destacat que Albiach “complix amb tots els requeriments adequats per a la seua designació, ja que es tracta d'un dels directors valencians de més sòlida formació i reconeguda trajectòria nacional i internacional de la seua generació, que ha dirigit amb molt d'èxit de públic i crítica a l'Orquestra de València, especialment l'any passat”.

 

El prestigiós director Álvaro Albiach pren el relleu d'Enrique García Asensio a proposta de la direcció del Palau de la Música, tal com ha comunicat el director, Vicent Ros, a les professores i professors de l'entitat. Per la seua banda, la regidora Gloria Tello ha assenyalat que el mestre García Asensio, així com altres directors titulars de l'Orquestra de València, continuaran col·laborant amb el Palau i dirigint concerts, “de manera que la seua vinculació amb la nostra casa continuarà activa”, ha assegurat.

Albiach començarà a exercir el seu càrrec este dijous, quan dirigirà la formació simfònica valenciana en l'Auditori de Les Arts, a les 19.30 hores, en el concert gratuït commemoratiu del 9 d’Octubre, on s'interpretaran composicions d'Eduardo Montesinos, Salvador Giner, José Serrano, Jacques Ibert i Maurice Ravel. A més, també dirigirà el concert d'abonament del 25 de gener de 2023, amb el pianista Josu de Solaun i obres de Dvorak, Richard Strauss i Ligeti, i dirigirà la fase final del Concurs Internacional de Piano “José Iturbi”.

El nou principal director convidat ha manifestat que, "com a músic i com a valencià, esta designació m'ompli d'alegria i m'honra profunda i sincerament, ja que formar part de l'equip artístic d'una institució tan important i volguda per mi, és un enorme privilegi”. “Estic segur –ha afegit- que la meua incorporació al projecte en esta etapa en la qual Alexander Liebreich està al capdavant de la formació, acabarà sent un fet importantíssim en la meua trajectòria com a músic”. El mestre valencià ha explicat que la seua relació amb l'Orquestra de València ve de lluny, ja que va ser la primera formació que va escoltar amb regularitat quan era estudiant, i que també ha tingut el plaer de dirigir-la en diferents ocasions després de guanyar el Concurs de Besançon. Finalment, Albiach ha expressat els seus “millors desitjos, tant per a l'orquestra com per a mi, en esta col·laboració que comencem."

Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha explicat que és voluntat de la direcció del centre “dinamitzar el càrrec de principal director convidat dins de les nostres temporades, sempre amb la premissa de la qualitat i de complementar eficaçment la labor de la direcció del Palau i del titular de la nostra orquestra”.

Així mateix, el director titular de l'Orquestra de València, Alexander Liebreich, s'ha sumat a la benvinguda a Álvaro Albiach en la temporada 2022/23 com a principal director convidat de l'Orquestra de València. “És important que la jove i destacada generació de directors espanyols, i en particular valencians, desenvolupen una fructífera relació musical amb la nostra excel·lent orquestra", ha assegurat.

L'obtenció del Gran Premi del Jurat i del Premi del Públic en el Concurs Internacional de Besançon el 1999 va suposar el punt de partida de la carrera d’Álvaro Albiach. Des de llavors ha desenvolupat una intensa activitat amb invitacions d’orquestres com la Wiener Kammerorchester, NDR Radio Philharmonie de Hannover, Würtembergische Philharmonie, Staatskapelle Halle, Trondheim Symphony, Orchestre d’Auvergne, Nacional de Lió, o Filharmònica de Bogotà, així com de les principals orquestres espanyoles (ONE, ORTVE, simfòniques de Galícia, Barcelona, Comunitat Valenciana, Orquestra de València, JONDE, etc.). Entre el 2012 i el 2021 ha sigut director titular i artístic de l’Orquestra d’Extremadura. Amb esta ha desenvolupat una intensa activitat de concerts i de projecció de l’agrupació, reconeguda per públic i premsa, i de la qual cal destacar les funcions d’òpera en el Festival de Mèrida, els concerts a l’Auditori Nacional de Música, així com el primer enregistrament de l’orquestra per a SONY Classical dedicada a l’obra de José Zárate. Compagina el concert amb una presència important en el camp de l’òpera, i ha treballat en teatres com el Real de Madrid, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Festival Rossini de Pesaro, Teatre Comunale de Bologna, Schleswig Holstein Festival, festivals de Granada i Peralada, Teatre Campoamor d’Oviedo, o de la Zarzuela, entre d'altres. També cal esmentar les seues col·laboracions amb el Ballet Nacional d’Espanya a Madrid i en Les Arts.