Presentació i primer taller de diagnòstic

with No hi ha comentaris

El passat dimecres 9 de març va tindre lloc l’acte de presentació pública de l’Estratègia Participativa de La Punta impulsada per l’Ajuntament de València. L’acte va comptar amb la presència de la Regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, i amb àmplia assistència de veïns i veïnes a títol individual i representants de diverses entitats de caràcter veïnal, educatiu, cultural i festiu presents en la Punta, així com per exemple de Dones Tyrius, la Falla Jesús Morante i Borràs, L’AVV La Unió, l’AVV Les Casetes i el Centre d’Ensenyança Santa Magdalena Sofía.

Com es va presentar, el projecte es divideix en tres fases de treball. En primer lloc, s’ha realitzat una anàlisi de la situació actual del barri que s’està desenvolupant amb entrevistes a entitats i veïnes de La Punta. Esta anàlisi es completa amb unes passejades i activitats obertes al veïnat per a recollir les seues percepcions i propostes per al barri. Esta fase inicial es desenvolupa amb la intenció d’establir unes línies de treball definides i consensuades pel veïnat. A continuació, es faran sessions per a descriure les accions de millora amb més detall i fer una priorització d’estes per definir una Estratègia possible, amb objectius a curt, mig i llarg termini.

Una vegada feta la presentació es va dur a terme un taller de necessitats com a inici de les accions públiques del procés participatiu amb l’objectiu de recollir les percepcions i propostes de les persones assistents.

La sessió va comptar amb una breu introducció informativa, on es va fer esment de l’evolució territorial de la Punta, i posteriorment es va realitzar un treball en taules que va permetre al veïnat compartir i debatre sobre les problemàtiques i les necessitats de la ciutadania, des de diferents vessants, com a primer pas per a completar un autodiagnòstic participat de la Punta.Així, es tractaren qüestions com la diversitat i risc d’exclusió en l’escola, l’accés al comerç, les dotacions i zones verdes al Poble, les implicacions legislatives del PAT de l’Horta o de les delimitacions administratives dels districtes i barris.

Com a conclusió, la trobada va servir com a eina per a generar proximitat entre les persones i entitats participants i propiciar un futur treball en xarxa. Seguim!