Taller de Priorització de Línies d’Actuació

with No hi ha comentaris

Dilluns passat, 11 d’abril, va tindre lloc el tercer taller del procés participatiu d’elaboració de l’Estratègia Participativa de la Punta impulsada per l’Ajuntament de València, amb el qual es conclou el cicle de tallers previst dins del procés participatiu.

La sessió va comptar de nou amb l’assistència de veïns i veïnes i representants de diverses entitats de caràcter veïnal, cultural i festiu de la Punta (Dones Tyrius, Falla Jesús Morante i Borràs, AV La Unió, AV Les Casetes), cal destacar l’assistència de representants de l’Associació veïnal de Font d’En Corts, de l’Associació l’Arca i veïnat de la zona de Les Moreres.

Després d’una breu presentació en la qual es va presentar l’estat de les respostes rebudes del qüestionari fins avui, es van revisar en diversos grups les qüestions diagnosticades  per a assenyalar aquelles que suposen una amenaça major, i determinar en quines zones es donen cadascuna d’elles. Es van estudiar després les propostes i possibles línies d’acció amb la finalitat d’establir aquelles més prioritàries, sense descartar-se cap d’elles.

Es va identificar com la problemàtica principal, amb un ampli consens, el fet que el límit administratiu denominat La Punta no resulta apropiat, en englobar diferents zones amb entitat i història pròpies o pertanyents a termes confrontants. Donada la dificultat d’articulació de línies d’actuació unitàries, es va arribar a l’acord d’articular propostes específiques de cada zona i classificades segons les necessitats concretes dins de l’espai administratiu vigent.

Es van assenyalar igualment com a prioritàries les dificultats existents quant a mobilitat per als vianants, la deficient connectivitat pel pas d’infraestructures viàries, la falta d’espais públics de relació, la necessitat de millorar els equipaments sanitaris i socials (especialment els destinats a la població major), la presència d’abocadors il·legals o la falta en certes zones de serveis com a sanejament, aigua potable o gas. A més, la sobreprotecció de la zona, classificada com a Horta de tipus I, introdueix dificultats en la modernització dels cultius agrícoles cap a nous models o en el manteniment i rehabilitació dels habitatges, d’altra banda es van destacar les vibracions introduïdes pel pas de vehicles de gran tonatge cap a les indústries presents en la zona, el Port de València, Mercavalència o la Ciutat del Transport.

Després del treball en grup es va aprofitar que es trobava oberta la fase de presentació de propostes per al DecidimVLC (Pressupostos participatius 2022-2023) i es va tindre un espai informatiu per a valorar el desenvolupament de propostes abordades en el procés participatiu de l’Estratègia que podrien tindre cabuda en aquest marc.

El taller es va concloure agraint la participació i el temps dedicat, així com convidant a les persones incorporades recentment a continuar participant a través del qüestionari o contactant directament per email.