Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Plan Resistir - València

Vés enrere Plan Resistir

Volver

L'Ajuntament començarà a pagar les ajudes del Pla Resistir a partir de la setmana vinent

La vicealcaldesa Sandra Gómez també ha anunciat la pròrroga del servicis d'ajudes a domicili les persones majors fins que finalitze l'estat d'alarma

19/02/2021

L'Ajuntament començarà dimecres que ve el pagament de les ajudes del Pla Resistir, destinades a autònoms i xicotetes empreses afectades per la pandèmia del coronavirus. L'anunci l'ha realitzat hui la vicealcaldessa, Sandra Gómez, al final de la reunió de la Junta de Govern Local en què s'ha aprovat el crèdit de la Diputació de València per a sufragar, juntament amb la Generalitat i el consistori, estes prestacions. En la reunió de l'executiu local, “centrat en la resolució dels problemes generats per la crisi sanitària” també s'ha acordat la pròrroga dels servicis d'ajuda domiciliària, adjudicats pel procediment d'emergència, fins que finalitze l'estat d'alarma; i en matèria urbanística destaca l'adjudicació de les obres del projecte d'urbanització per a la regeneració urbana de l'entorn de la Plaça Ciutat de Bruges, Llotja de la Seda, Mercat Central i Església dels Sants Joans, “un espai que estarà recuperat per a la ciutadania en la primavera de 2022”.

 

La vicealcaldessa Sandra Gómez, que acompanyada pel també vicealcalde Sergi Campillo ha donat compte d’estos i altres assumptes acordats hui, i ha ressaltat que “la setmana que ve l'Ajuntament celebrarà una reunió extraordinària de la Junta de Govern Local per a atendre la urgència que mereixen les persones beneficiàries del Pla Resistir i començar a efectuar els primers pagaments”. En este sentit, ha destacat “l'esforç realitzat per a accelerar tots els tràmits administratius”, i ha recordat “la voluntat municipal d'atendre les persones autònomes i microempreses que han rebut l'impacte de la crisi derivada de la pandèmia amb ajudes directes urgents”.

D'altra banda, Sandra Gómez ha al·ludit al “compromís de l'Ajuntament amb les persones majors i amb dificultats d'autonomia personal” i ha informat de l'acord de prolongar els contractes de cinc empreses que gestionen els servicis d'Ajuda a domicili i de Menjar a Casa, per a les persones majors que van sol·licitar-ho durant la pandèmia, fins al terme previst perquè concloga l'estat d'alarma, el 9 de maig.

En un altre ordre de coses, la Junta de Govern Local també ha aprovat la convocatòria d'ajudes per al pagament de les taxes dels exàmens de certificació d'idiomes (valencià, anglés, francés, italià, alemany, portugués i xinés), així com les seues bases reguladores i l'autorització d'una despesa de 60.000 € per a la concessió d'estes prestacions.

En paraules de la vicealcaldessa, amb esta línia d'ajudes “el govern local pretén acabar amb les desigualtats econòmiques a l'hora d'accedir a la formació de llengües i, posterior, enriquiment de currículum per a facilitar l'accés al món laboral”.

 

LA REURBANITZACIÓ DE LA PLAÇA DE CIUTAT DE BRUGES, AL MAIG

 

En matèria d'Urbanisme, la Junta de Govern Local ha adjudicat les obres del projecte d'urbanització per a la regeneració urbana de l'entorn de la Plaça Ciutat de Bruges, Llotja de la Seda, Mercat Central i Església dels Sants Joans, “que podrien començar el mes vinent de maig”, tal com ha detallat la la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, després d'informar que l'adjudicació provisional es durà a terme per una quantitat de 4,8 milions d'euros i amb una reducció de termini de 104 dies sobre el termini inicial de 15 mesos, “per la qual cosa les obres es duran a terme en un any aproximadament”.

“Amb este projecte millorem el paisatge urbà al voltant del Mercat Central i amb la conversió en zona de vianants posem en valor este gran entorn emblemàtic amb l'Església dels Sants Joans, Llotja de la Seda i Mercat Central i la intervenció en Els Covetes”, ha afirmat Sandra Gómez.

“En la Plaça Taula de Canvis incloem una zona de jocs, ja que la seua escala i ubicació resulten idònies per a aqueixa mena de recuperació d'espai públic. I amb els diferents paviments que s'inclouen en el projecte, acompanyarem els recorreguts de les persones i es dotarà d'un entorn adequat a cadascun dels elements patrimonials. En el cas de l'entorn del Mercat es pavimentarà amb llamborda recuperada com a element de connexió amb la memòria històrica”, ha explicat.

D'altra banda, en la reunió de l'executiu de hui també s'ha aprovat l'Avaluació Ambiental de la modificació de planejament de la Malva-rosa, que permetrà construir una nova en una parcel·la situada entre l'avinguda dels Tarongers, la de Malva-rosa i el carrer del Pare Antón Martín. “Este acord impulsa el treball realitzat durant any i mig amb el propietari d'aqueix espai, que anava acollir una de les seus de la Direcció General de Trànsit (DGT), i que finalment es convertirà en un punt de trobada veïnal”, ha manifestat després d'aclarir que “la intervenció, a més de donar resposta a una reivindicació històrica amb l'execució d'un centre públic de dinamització cultural en un barri consolidat, facilitarà l'obertura d'un carrer, i que l'Ajuntament rebrà uns 800.000 euros de càrregues urbanístiques”.

Finalment, la Junta de Govern ha decidit proposar a AUMSA perquè realitze les gestions necessàries per a la reposició del paviment exterior de l'antic magatzem d'olis del parc de Marxalenes dins de les obres de rehabilitació per a centre cívic i cultural per a persones majors i Museu de l'Oli. “Amb esta actuació incidim en l'aposta municipal de recuperar la memòria industrial de la ciutat i posar en valor edificis que recuperem per a usos ciutadans”, ha conclòs la vicealcaldessa.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr