Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Construcción de vivienda pública y sostenible - València

Vés enrere Construcción de vivienda pública y sostenible

Volver

El barri de Tendetes acollirà les primeres vivendes públiques sostenibles finançades per la Generalitat

L’alcalde celebra esta iniciativa “que encaixa perfectament en la idea del govern local de fer de València una ciutat més habitable”

• L'alcalde Joan Ribó ha participat en la presentació d'una vivenda pública sostenible

26/10/2020

Tendetes serà el barri on s’edificarà la primera construcció de vivenda pública amb criteris innovadors i de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental. Este edifici de sis altures, que augmentarà el parc públic d’habitatge de València, s’alçarà al carrer Joaquín Ballester mitjançant un concurs de projectes. Es tracta d’una prova pilot que ha sigut impulsada per la Generalitat per a aconseguir la transformació de l'entorn urbà construït. S’ emmarca en els objectius de l’acord municipal adoptat per a la recuperació i reconstrucció de la ciutat per pal·liar l’impacte de la pandèmia del coronavirus, i -en paraules de l’alcalde Joan Ribó- “encaixa perfectament en la idea del govern local de fer de València una ciutat més habitable i sostenible”.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha reunit hui amb el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, amb motiu de la presentació este projecte pilot que compta per al seu desenvolupament amb la col·laboració entre administracions com es fa en altres actuacions urbanístiques com les ARRURs (Àrees de regeneració i Renovació urbana). En esta ocasió, el propòsit és incrementar el parc de vivenda pública en la ciutat consolidada, és a dir, en buits urbans dels barris, amb l’aplicació de totes les possibles eines d’innovació per avançar en sostenibilitat, tant en termes socials, econòmics i mediambientals.

Joan Ribó, que ha subratllat “la importància” de les iniciatives per promoure les intervencions urbanístiques de la ciutat amb propostes sostenibles, ha recordat “la voluntat municipal de replantejar el model de vivenda amb espais comuns i de convivència, i amb sistemes d’eficiència energètica i elements sostenibles en tots els aspectes”. Així, ha explicat que este projecte “encaixa perfectament en la idea del govern local de fer de València una ciutat més habitable, ja que té en compte paràmetres com són la sostenibilitat i l’habitabilitat, i aposta, per exemple, per les energies renovables”.

El primer edil, que s’ha fet ressò d’algunes accions municipals desenvolupades al respecte, com ara el programa “Reviure”, que té com a objecte tornar a habitar les vivendes buides a la ciutat i facilitar-ne l’accés a un preu assequible, o l’impuls les comunitats energètiques als barris i pobles de la ciutat, ha celebrat que la Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció, en col·laboració amb l'Entitat Valenciana d’Habitatge i Sol, i l’Ajuntament treballen conjuntament “per oferir vivendes públiques de qualitat, i adaptades a la situació actual”.

Per la seua banda, el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha explicat que feia més de 10 anys que no s’havia donat cap pas en la construcció de vivenda pública, i ha ressaltat que “hui comença una nova etapa amb una vivenda pública de referència, que es materialitzarà en un solar buit de quasi 300 metres quadrats en què s’executarà un edifici, amb una inversió de 2,3 milions d’euros, més de 2.200 metres quadrats habitables”.

“S’escollirà el projecte més convenient i més adequat per aconseguir la transició ecològica que volem per a les primeres cases públiques impulsades per la Generalitat a València amb una arquitectura bioclimàtica i elements sostenibles”, ha aclarit.

Recursos multimedia

Joan Ribó. Vivenda pública i sostenible