Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Conmemoración hermanamiento Bolonia - València

Vés enrere Conmemoración hermanamiento Bolonia

Volver

València i Bolonya, ciutats UNESCO agermanades, celebren el 45 aniversari de la signatura del seu Pacte d'Amistat

Joan Ribó destaca «la importància simbòlica i els valors que hem de reivindicar en els temps complicats que vivim»

• L'alcalde ha destacat el caràcter de València com «una ciutat oberta al món»

29/03/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha participat este matí en l'acte de commemoració del 45 aniversari de la signatura primera Carta d'Amistat que va fer possible l'agermanament de les ciutats de València i Bolonya, Ciutats UNESCO agermanades. L'acte s'ha celebrat de manera telemàtica, i ha comptat amb la participació de l'alcalde de Bolonya, Virginio Merola, i del vicealcalde delegat de Relacions Europees, Internacionals i Cooperació Internacional, Marco Lombardo.

 

Tal com ha subratllat Joan Ribó, «l'agermanament que ens uneix a Bolonya i a València revist especial importància simbòlica, tant de moment en el qual es va signar, com pels valors que hem de reivindicar en els temps complicats que vivim. En 1976, en ple període de transició democràtica a Espanya, es va signar un Pacte d'Amistat entre totes dues ciutats -del qual just ara al març han transcorregut 45 anys».

Posteriorment, en 1979, el primer Ajuntament democràticament electe de València va treballar al costat de l'ajuntament de Bolonya per a tancar l'agermanament, que es va fer efectiu un any després, en 1980. Va ser un dels primers agermanaments de la nostra ciutat, i va suposar un «símbol de la direcció compartida per totes dues ciutats en la qual es volia avançar: una de col·laboració, de projectes col·lectius, i per descomptat d'aprenentatge i enriquiment mutu», tal com ha explicat l'alcalde.

L'alcalde ha destacat el caràcter de València com «una ciutat oberta al món», ja ha afirmat que la internacionalitat i la diversitat «són trets que portem en l'ADN com a ciutat mediterrània». «Des de l'Ajuntament ens hem preocupat històricament per crear relacions amb altres ciutats i de sumar-nos a xarxes multilaterals que ens mantinguen connectats en un constant intercanvi cultural, econòmic i d'experiències. I el pas dels anys està deixant en els nuclis urbans un rol de cada vegada major importància, i aquestes eines es tornen més rellevants si cap», ha afegit.

Tant Joan Ribó com Virgili Merola han subratllat que «la bona relació que hem mantingut entre València i Bolonya és un bon exemple del que ha de suposar un agermanament entre dues ciutats: ambdues estan connectades per vols directes, es promociona la cultura de totes dues urbs, incentivant la curiositat i l'interés turístic respecte a elles. Es realitzen intercanvis d'estudiants, en una experiència molt enriquidora per a les persones que ho realitzen i que es converteixen al mateix temps en els millors ambaixadors possibles perquè les nostres ciutats es coneguen».

L'alcalde de València s'ha mostrat optimista respecte a les relacions de cara al futur, especialment quan se supere la situació actual de pandèmia, i ha assenyalat que s'està «treballant activament per a explorar les oportunitats de diferents activitats i projectes»

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó