Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Campaña ecoparques móviles municipales - València

Vés enrere Campaña ecoparques móviles municipales

Volver

L’Ajuntament anima la ciutadania perquè utilitze els ecoparcs mòbils municipals que s’acosten a cada barri per donar servici durant un dia sencer

El vicealcalde Sergi Campillo informa d’una campanya per donar a conèixer este servici que contribuïx “per aconseguir una València més neta i més sostenible”

• Cartell de la campanya per donar a conéixer els ecoparcs municipals mòbils

18/04/2021

L’Ajuntament de València ha posat en marxa una campanya per donar a conéixer el servici que presten els ecoparcs mòbils de la ciutat. Amb el lema “un barri més net ja està en marxa” els ecoparcs mòbils municipals s’acosten un dia a cada barri de la ciutat amb un horari ininterromput de 8 a 19 hores de dilluns a divendres, i de 9 a 14 hores dissabte. D’esta manera, tal com ha recordat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, faciliten la utilització d’este servici al veïnat que disposa d’un ample marge d’hores per contribuir en la consecució d’una València més neta i més sostenible”.

 

El vicealcalde i també president de l’EMTRE (Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus) ha informat d’esta campanya, i ha animat la ciutadania “per fer ús d’este servici”, anunciat amb cartells instal·lats al mobiliari urbà, i als autobusos de l’EMT que recorren la ciutat.

Sergi Campillo ha explicat que amb este servici “ens aproximem al model de funcionament dels ecoparcs de l’EMTRE, doncs fins a la seua posada en marxa, els ecoparcs estaven una hora a la setmana en cada ubicació i això dificultava molt que els veïns i veïnes que treballaven pogueren anar si els coincidia amb el seu horari de treball”.

“Per ampliar l’oferta de reciclatge, el pressupost municipal destinat a ecoparcs mòbils ha passat dels 209.000 euros de 2020 a 270.000 euros en 2021. I este increment ha permés modificar el calendari i la planificació dels ecoparcs mòbils municipals que estan, com a mínim, un dia complet al mes en cada barri”, ha manifestat en afegir que, a més, els barris de Sant Isidre i la Punta disposen també per primera vegada d’este servici.

“Es tracta d’augmentar les freqüències, els servicis i el ventall horari d’estos punts verds per afavorir el reciclatge de veïns i veïnes”, ha reiterat Campillo al concretar que “cada ecoparc està onze hores seguides en cada ubicació un dia cada mes”, i destacar que les rutes dels diferents ecoparcs mòbils que recorren els diferents barris de València es troben al Geoportal smart city de l'Ajuntament de València.

Així, els tres ecoparcs mòbils municipals s’ubiquen en 58 ubicacions distintes de la ciutat, com a mínim un dia en cada barri. En algunes zones, com Sant Marcel·lí, Russafa, el Saler, Morvedre, Benimàmet, Benimaclet, Benicalap, Campanar, Beteró i Malilla estan dues vegades al mes mentre que al Cabanyal-Canyamelar hi ha servici d’ecoparc tres vegades al mes.

A la Punta, el punt verd s’ubica una vegada cada mes a l’avinguda Jesús Morante Borràs, 176, davant la seu de l’alcaldia d’este barri. A Sant Isidre, l’ecoparc mòbil s’instal·la a l’encreuament dels carrers José Andreu Alabarta i Mariano de Cavia. Sergi Campillo ha afirmat que “és una de les novetats d’enguany”. Segons Campillo “hem inclòs una petició que ens havien reclamat els veïns i veïnes d’estes zones. És una reivindicació històrica de dos barris que havien demanat reiteradament tindre servici d’ecoparc mòbil. En el cas de la Punta, a més, era una reivindicació que ens havia fet també l’alcalde pedani”.

El servici municipal d’ecoparcs es complementa amb la planificació que ja manté l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus, que també disposa d’un ecoparc mòbil destinat íntegrament a recórrer els barris i els pobles de la ciutat de València en jornades completes.

A més, la ciutat de València disposa d’un ecoparc fix al Polígon Vara de Quart, que es troba operatiu ininterrompudament de 9 a 21 hores de dilluns a dissabte mentre que diumenge tanca a les 14 hores.

 

RESIDUS PER ALS ECOPARCS

 

Als ecoparcs mòbils podem dipositar, en principi, els atifells i productes que no poden anar a cap contenidor. Als ecoparcs mòbils municipals podem dipositar olis de cuina i de motor, aerosols, bateries, telèfons mòbils, xicotets electrodomèstics, cartutxos de tinta, fluorescents, piles alcalines i de botó, radiografies i envasos plàstics contaminats, entre d’altres.

Per a residus de major grandària, com mobles, matalassos o electrodomèstics grans, cal acudir a l’ecoparc fix de Vara de Quart o telefonar al 010 per sol·licitar el servici gratuït de recollida de mobles i electrodomèstics.

Recursos multimedia

Sergi Campillo