Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ayudas comercios valenciano - València

Vés enrere Ayudas comercios valenciano

Volver

L’Ajuntament impulsa la segona edició de les ajudes a comerços que promocionen l’ús del valencià

Notario: “Estes ajudes fomenten una millor qualificació professional d’empresariat i personal contractat per relacionar-se amb els seus clients i clientes”

• Ajudes als comerços i botigues que fomenten l'ús del valencià

02/04/2021

L’Ajuntament de València, a iniciativa de l’Àrea de Gestió de Recursos i a través del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) ha enllestit la segona edició d’ajudes per als comerços de la ciutat que promocionen el valencià. “Volem continuar treballant per la normalització de l’ús de la nostra llengua, també en l’àmbit comercial, i ho fem amb una nova línia d’ajudes que volem que contribuïsca econòmicament a la recuperació d’un sector que s’ha vist afectat greument per la pandèmia per la COVID-19”, ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario.

 

La dotació pressupostària d’estes subvencions és de 47.500 euros, amb uns límits per a cada acció subvencionable i un màxim de 2.000 euros en total per a cada empresa. Com a novetat per a enguany es podrà subvencionar el 100 % de les despeses que els comerços dediquen a renovar rètols (interiors, exteriors i en vehicles), fer publicitat en mitjans de comunicació, aplicacions per a mòbils o en xarxes socials, així com en fullets, cartells, bosses, etc.

A més, l’establiment o la millora de la imatge corporativa també serà objecte de subvenció, així com la creació, adequació i traducció de pàgines web, mentre que els establiments hostalers i de restauració que posen a disposició del públic les cartes de menús en valencià també podran demanar estes ajudes tant si ho fan en format físic com digital. D’altra banda, esta segona convocatòria també inclou ajudes per despeses derivades de la realització de cursos de valencià amb l’objectiu de millorar la qualificació professional tant de l’empresariat com del personal contractat.

Una altra de les novetats de l’edició d’enguany consisteix en el fet que les persones beneficiàries rebran un distintiu que les identificarà com a comerç que fomenta l’ús del valencià. “Considerem que la normalització i la visibilització del valencià en el comerç és una oportunitat per a millorar les estratègies de comunicació entre comerciants i clientela i pot convertir-se en un instrument important a l’hora de revitalitzar el comerç de proximitat a la ciutat”, ha explicat Notario.

Totes les accions subvencionables hauran de haver-se realitzat entre l’1 de setembre de 2020 i el 15 de setembre d’enguany i, una vegada publicada la convocatòria, tant les bases com la documentació necessària per a formalitzar la sol·licitud estaran disponibles en la seu electrònica de l’Ajuntament de València.

 

COMUNICACIÓ I ENQUESTA

 

Abans que s’acaben de redactar les bases que han de regular el procediment de concessió de les ajudes, amb l’objectiu de fer un diagnòstic el més ajustat possible de la situació actual del valencià en el sector del comerç, el Gabinet de Normalització Lingüística ha elaborat una enquesta per a conéixer de primera mà diversos aspectes sobre coneixement i hàbits d’ús del valencià en els diferents sectors comercials.

Des del Gabinet de Normalització s’enviarà en breu una carta adreçada a associacions de comerciants de la ciutat per a informar-los d’esta pròxima convocatòria de subvencions amb la petició que, alhora, la facen arribar als seus associats i associades. En esta carta se’ls insta a participar en l’enquesta sobre usos del valencià al comerç de la ciutat. “L’objectiu d’esta acció és doble: establir un contacte amb el xicotet comerç pel que fa a les seues necessitats respecte de l’ús del valencià i, alhora, conéixer la situació actual de la llengua en este sector”, ha explicat Notario.