21/04/2018 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478
València ciutat refugi

València. Ciutat Refugi

El nostre Ajuntament va aprovar en sessió ordinària del Ple del passat 25 de setembre, la declaració de València com a Ciutat Refugi, per a recolzar a les persones que intenten arribar als països de la Unió Europea fugint de la gravíssima crisi humanitària (per motius polítics, econòmics, bèl·lics i de privació dels Drets Humans), que estan patint en l'actualitat en diferents països.


Moció València Ciutat Refugi de 25 de setembre de 2015

Si ben el marc competencial dels municipis és en aquest sentit molt limitat, la intenció del govern municipal és cooperar amb totes les mesures al seu abast, tant amb les diferents administracions públiques com amb la societat civil, particularment amb les organitzacions especialitzades en l'atenció d'aquest col·lectiu.

L'Ajuntament vol agrair totes les mostres de col·laboració que la ciutadania ens ha fet arribar a través de la web, posant a disposició de les administracions públiques els seus recursos personals i materials per a contribuir a l'acolliment i atenció a persones i famílies en aquesta situació.

A l'efecte d'organitzar aquests oferiments vam posar a la disposició de les persones interessades dues opcions per a canalitzar la seua col·laboració, en primer lloc, el qüestionari que apareix en l'enllaç “formulari d'inscripció” on s'arrepleguen dades bàsiques de contacte i informació sobre les característiques dels suports oferits.


Formulari d'inscripció

Volem recordar que el programa d'acolliment de persones refugiades encara no està definit totalment. S’està treballant en coordinació amb la Generalitat Valenciana i amb les entitats competents en matèria d'asil i refugi, en la configuració d'aquest programa que haurà d'establir les diferents fases de la intervenció amb les persones i famílies refugiades, les competències que en aquest procés hauran de tenir cadascuna de les administracions públiques i entitats implicades, i també determinarà el moment i el procediment perquè els oferiments de suport que vostès ens han fet arribar, puguen fer-se efectius.

La informació que disposem potser que siga compartida amb l'administració autonòmica i/o amb les entitats de la iniciativa social amb competències en matèria d'asil i refugi. En aquest cas, sempre demanarem el consentiment previ de les persones que ens han oferit el seu suport i col·laboració, per a complir amb l'establit en la llei de protecció de dades.

En segon lloc, facilitem un altre enllaç “contribucions econòmiques”, on posem a la disposició de les entitats i ciutadania en general, diversos comptes bancaris en els quals poder realitzar donacions econòmiques que seran utilitzades per a contribuir al finançament del Pla d'Acolliment.


Contribucions econòmiques

Les mostres de suport, la generositat dels oferiments i la voluntat de col·laboració en l'atenció a aquestes persones refugiades, són un reflex de la sensibilitat i solidaritat de la nostra comunitat.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI