Servicios de la web

Hall

SANT VICENT FERRER

Prolongant la Setmana Santa s'alcen altars en carrers i places de València commemorant la festivitat de Sant Vicent Ferrer, patró de la Comunitat canonitzat pel xativí Calixt III. És costum visitar sa casa natal convertida en capella. Allí es troba “El Pouet de Sant Vicent”, del que es dóna de beure als xiquets “perquè parlen prompte, no patisquen d'angines, no juren en fals ni siguen blasfems”.

Dins d'esta festa grups de xiquets representen, sempre en valencià, fets prodigiosos atribuïts al sant dominic, els denominats “miracles”. Les representacions es duen a terme en els catorze altars que s'alcen en els distints barris de la ciutat, presidits sempre per la imatge del patró. L'altar més antic dels que es munten data de 1561 i s'instal·la cada any junt amb el Pouet de Sant Vicent.

Altar de Sant Vicent Ferrer

Les festes vicentines s'inicien el diumenge, amb el trasllat de la imatge del sant als distints altars, on tenen lloc les representacions dels “miracles”. El dilluns, dia de la festivitat, se celebra la missa de Pontifical i es fa l'ofrena floral en la casa natal de Sant Vicent Ferrer, on es troba el "pouet de Sant Vicent". A la vesprada té lloc una processó que recorre el barri de la Catedral i la baixada de la imatge de l'altar.

|


LES NOSTRES FESTES


AGENDA

L'Agenda de la Ciutat, en esta mateixa web, li oferix els programes detallats de cadascuna de les festes.

Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI