Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

MUSEU NACIONAL DE CERÀMICA I ARTS SUMPTUÀRIES "GONZÁLEZ MARTÍ" - PALAU MARQUÉS DE DOS AGUAS


Fachada del Palacio del Marqués de Dos Aguas

HORARI:
-De dimarts a dissabte de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores.
-Diumenges i festius de 10:00 a 14:00 hores.
-Dilluns tancat.

PREU: 3 Euros
Grups: Concertar visita amb el museu.
Menors de 18 anys, majors de 65 anys, parats i jubilats entrada Gratuïta.
Dissabtes vesprada i diumenges entrada gratuïta.

|

Palacio del Marqués de Dos Aguas

El palau del Marqués de Dosaigües és producte d'una radical reforma duta a terme sobre l'antiga casa pairal de la Rabassa de Perellós, titulars del marquesat de Dosaigües, en la dècada de 1740 en un pronunciat estil rococó. De planta quadrangular irregular, organitzat entorn d'un pati i amb torres en els cantons, les seues fatxades s'alcen amb planta baixa i dos altures, i en un lateral s'obri la porta principal, realitzada en alabastre per Ignacio Vergara sobre disseny de Hipólito Rovira.

Presidida per la imatge de la Mare de Déu, des d'ella descendixen dos cabals d'aigua en al·lusió al títol dels marquesos, amb dos atlants als costats que simbolitzen dos rius, tot amb un aspecte de desbordant voluptuositat.

En eixa època tota la fatxada estava decorada amb frescos de Rovira, però en 1867 el palau va patir una nou remodelació -obra de José Ferrer-, i en ella van desaparéixer les pintures, que estaven en mal estat per la humitat, sent substituïdes per estucs en tons grisos i roses imitant marbres, i a més es van realitzar també els balcons de sabor francés, amb baranes ondulants.

|
Puerta del Palacio del Marqués de Dos Aguas

En el seu interior encara podem observar hui les carrosses del segle XVIII i els salons huitcentistes amb la seua decoració original, recentment restaurada, mentres que la segona planta acull el Museu Nacional de Ceràmica González Martí, amb una important col·lecció de peces des de l'Antiguitat als més moderns dissenys.

|


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI