Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

Galeria 3

Les següents fotografies corresponen al pressupost presentat per la Societe dónes Automòbils Delahaye per al subministrament d'una autobomba tipus 95 PS de 4 cilindres i amb tanc de 4.000 litres i bomba centrífuga Delahaye de 120.000 litres d'aigua per hora. Va ser remés a l'Ajuntament de València el 20 de setembre de 1932.

Proves d'impulsió horitzontal Proves d'impulsió horitzontal amb una llança (els 4 bombers tenen dificultat a aguantar la pressió)
impulsió vertical Proves d'impulsió vertical i horitzontal amb 4 llances juntes (la quantitat d'aigua que cau impedix quasi per complet la visió de l'autobomba)
Proves de càrrega
Proves de càrrega Distintes proves de càrrega d'una escala que ve equipada en un vehicle d'autoescala telescòpica automàtica.
Motobomba Motobomba remolcable i portàtil, amb motor de 4 temps adaptat directament a la bomba centrífuga Metz
Autotanque Autotanc Magyrus circulant en la confluència dels carrers Sant Vicent i Maria Cristina amb tres bombers sobre els seus consistixes equipats amb equips autònoms de respiració. El conductor és Mondragón i, a continuació, en l'estriba Germà i Miguel Sevilla.

Este vehicle entra dins de la renovació del material mòbil que es va iniciar l'any 1955 amb l'adquisició de dos autotancs Magyrus, un gran i un altre xicotet per 850.000 i 750.000 pessetes. Posteriorment, l'any 1960, l'Ajuntament va adquirir, en virtut d'una llicència d'importació atorgada arran de la riuada, altres cinc vehicles, amb un cost per unitat de 1.200.000 pessetes. En els primers dies de febrer de tal any van entrar en servici els dos Magyrus tipus Mercurio, amb tancs de 2.500 litres i bomba de 1.500 litres per minut, cridats de primer socors i que podien prestar qualsevol classe de servici amb plena autonomia. I setmanes després, en el mes de maig, es van incorporar els tres vehicles restants, autotancs Magyrus, tipus Jútiper, de 5.000 litres de capacitat i bomba de 1.500 litres per minut. Les unitats ressenyades disposaven d'equips per a la producció de bromera contínua. Estos vehicles estaven dotats de dos diferencials que permetien la tracció total i podien ser utilitzats en qualsevol classe de terreny i, donada la seua gran capacitat de transport, acudir a llocs on no es disposava d'aigua. Estes adquisicions van modernitzar el material del Cos de bombers, culminant així les gestions realitzades per l'alcaldes, Aldolfo Racó d'Arellano, i pel Regidor delegat del Servici de Bombers, Rafael Dolz Tonda.
(foto cedida per Roberto Sevilla)
(Font: Arxiu Històric Bombers València)

Incendi en l'antic Cine Lys de València ocorregut el 27 de març de 1989

Cine Lys
Cine Lys

Incendi en l'Hospital Clínic de València el 2 d'agost de 1986

Hospital Clínic
Hospital Clínic
Hospital Clínic


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI