22/10/2018 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

MUSEU VALENCIÀ D'ETNOLOGIA
Exposició permanent: Horta i marjal


logo

Data: Permanent

Horari: Tot l'any de dimarts a diumenge, de 10.00 a 22.00 hores.

Concertació visites guiades i tallers didàctics: 96.388.35.78

Informació general: 96.388.35.65

Accés al Museu:
Autobusos EMT línies 5, 28, 80, 81 i 95

HORTES I MARJALS VALENCIANES EN EL MUSEU
València presenta les seues sales permanents dedicades a les hortes i les marjals valencianes. Estes sales ajuden a completar el recorregut expositiu del Museu, junt amb la part referida a les ciutats, i les sales dedicades a les formes de vida en les zones del secà i la muntanya, tancant així una visió àmplia de la cultura tradicional valenciana.

Una part important de la població valenciana viu, conviu i treballa en l'estreta franja del territori valencià ocupada per hortes i marjals. Per esta raó, és ací on s'ha desenvolupat un segment molt significatiu de la cultura tradicional valenciana. Les sales permanents que ara presentem pretenen mostrar al visitant les claus interpretatives d'eixa cultura tradicional, al mateix temps que se subratllen les singularitats i les semblances respecte a l'àmbit mediterrani a què pertany. Així mateix es planteja la inevitable transformació que travessa la cultura tradicional en el si d'un món en què els referents culturals propis estan en constant definició.

Les sales permanents d'horta i marjal s'estructuren en dos apartats bàsics: un, centrat en els conceptes i un altre en els objectes. El recorregut es completa amb un espai interactiu. En el primer apartat s'ha volgut dirigir la mirada del visitant cap a una sèrie d'idees que el Museu considera importants per a entendre la cultura popular en hortes i marjals: les particularitats de la construcció de l'espai, la importància de la gestió de l'aigua, l'hàbitat, les diverses tipologies de les vivendes i el seu ús, l'àmplia varietat de cultius i el seu enfocament comercial, la construcció d'una identitat pròxima, familiar, i el pas a una identitat més genèrica.

En la sala d'objectes, plantejada com si d'un magatzem de museu es tractara, es pot veure una part significativa dels objectes de la col·lecció del Museu Valencià d'Etnologia vinculats a horta i marjal. Una mostra de l'extraordinària varietat de ferramentes de treball, d'objectes domèstics, de religiositat popular i de peces d'indumentària que els hòmens i les dones que han viscut i viuen en estos espais han utilitzat, i a vegades encara utilitzen, en el seu quefer diari.

Finalment, l'espai interactiu s'ha pensat per a posar a l'abast del visitant la possibilitat d'aprofundir en els nombrosos materials (relats de vida, fotografies i objectes), que constituïxen el fons documental del Museu. En esta sala, per mitjà de pantalles interactives, el visitant pot accedir a entrevistes realitzades a persones que parlen de l'horta i de la marjal, al fons fotogràfic o a les fitxes catalográficas dels objectes de la col·lecció. El Museu actualitzarà periòdicament les novetats documentals que vaja incorporant al seu fons, en un esforç per fer arribar al públic el treball quotidià dels conservadors.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI