25/05/2019 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

MUVIM - MUSEU VALENCIÀ DE LA IL.LUSTRACIÓ I LA MODERNITAT
VLC vs ODI. Debat: Combatem l´odi a les xarxes.


 VLC vs ODI. DEBAT: Combatem L´odi a les Xarxes.

DATA: Dijous 13 de desembre de 2018.
HORARI: De 18.30 a 20.30 hores.
LLOC: MuVIM. Sala d’Actes.
DIRIGIT A: Públic en general, Entitats pro DDHH, entrada lliure fins a completar l'aforament.
ORGANITZA: Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
PRESENTA: Isabel Lozano. Regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
COL·LABORA: Diputació de València. MuVIM.

L’Ajuntament de València, davant el creixement dels delictes d'odi que s’està experimentant, promou la campanya “VLC vs ODI: combatem la intolerància a les xarxes”, en commemoració de la Declaració Universal dels Drets Humans. El problema és especialment important a les xarxes socials on, baix l’anonimat, estos discursos s’escampen entre la població: xenòfobs, racistes, masclistes, classistes, homòfobs, elitistes...
Cal doncs iniciar una reflexió de tota la societat per promoure el pensament crític que defense la llibertat d'expressió en un àmbit de respecte als drets humans.

EL DEBAT: Una reflexió al voltant de la realitat dels discursos d’odi i la discriminació en les xarxes socials.
EL VÍDEO: Es projectarà un vídeo respecte del tema del debat, que serà comentat per les persones convidades a la Mesa i debatut entre la resta de convidades i públic assistent.

LA MESA:
- Joan Antón Mellón. Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de Barcelona; Observatori del Sistema Penal i Drets Humans.
- Macarena Correro. Fiscal de la Secció de Tutela Penal d´Igualtat i contra la discriminació, Fiscalia Provincial de València.
- Miquel Ramos. Periodista i coautor del projecte “Crímenes de odio”.
Modera: Javier Vilalta (Expert en Drets Humans).

El Debat comptarà amb representació de col·lectius vulnerats i persones expertes en la matèria com ara: Anna López, Dra. en Ciències Polítiques i experta en extrema dreta; Eva Máñez, Fotoperiodista; Amparo Sánchez, Plataforma contra la Islamofòbia; Mar Ortega, LGTBI Col·lectiu Lambda; Jaume Durà, CEAR; Xavi Torregrosa, Plataforma CIES NO; Representació de l’Institut Drets Humans de València; David Garfella, Policia Local València; Marian Borouni, Centre Islàmic de València; Toni Gisbert, ACPV; Lourdes Miron, CVONGD.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI