Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Webinar drogodependències - València

Vés enrere Webinar drogodependències

Volver

L'Ajuntament impulsa l'intercanvi d'experiències entre València i Llatinoamèrica per a la prevenció de drogodependències

La col·laboració és fruit del memoràndum subscrit entre el consistori valencià i l'Organització d'Estats Americans

• A l'encontre s'analitzarà què són els cannabinoides sintètics, els seus mecanismes d'acció i riscos per a la salut

07/07/2022

El huité webinar organitzat per l'Ajuntament de València en col·laboració amb la Comissió Interamericana per al Control de l'Abús de Drogues (CICAD) se centra en les noves substàncies psicoactives: Què són els cannabinoides sintètics, els seus mecanismes d'acció i riscos per a la salut. El seminari es dirigix a les persones que treballen en l'assistència i prevenció de les drogodependències i participen experts tant de València com de Llatinoamèrica i el Carib.

 

Els especialistes destaquen el risc que per a la salut suposen estes noves substàncies psicoactives que es comercialitzen en internet sense cap control. Segons l'últim informe de l'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies s'han identificat fins a 380 substàncies d'este tipus.

L'Ajuntament de València va signar en 2020 un Memoràndum d'entesa i assistència tècnica amb la Comissió Interamericana per al Control de l'Abús de Drogues a través de l'OEA (Organització d'Estats Americans). Des de llavors s'han dut a terme huit seminaris web i diferents jornades en les quals han participat professionals de diferents camps, especialistes en assistència i prevenció, com la medicina i la psicologia entre altres.

El regidor de Salut i Consum, Emiliano García, ha manifestat que “és un tema molt important, ja que cada any s'identifiquen desenes de substàncies psicoactives noves. Entren en el mercat europeu unes 400 substàncies anuals, però no s'identifiquen totes. Les substàncies que s'identifiquen són majoritàriament cannabinoides sintètics, catinones, etc. Són consumides majoritàriament per joves en àmbits festius. Internet ha exercit i exercix un paper important en la publicitat i venda d'estes substàncies”. Quant a la realització d'esta jornada, ha assenyalat que “és un compromís col·lectiu, perquè hem d'informar i formar tots junts als professionals i a la població en general, buscant el major benestar de la ciutadania. La col·laboració institucional amb la CICAD/OEA i amb l'Organització Panamericana de la Salut OPS/OMS està sent molt important perquè permet la realització de seminaris amb l'objectiu d'aprofundir en la prevenció de les addiccions; és una excel·lent contribució de l'Ajuntament de València”.

El regidor de Salut i Consum, Emiliano García, participarà en l'obertura de la trobada al costat d'Angela Crowdy, secretària executiva adjunta en la Comissió Interamericana per al Control de l'Abús de Drogues (CICAD). Les ponències estaran a càrrec de Benjamí Climent, cap clínic en el servei de Medicina Interna de l'Hospital General, que parlarà sobre la toxicologia del cànnabis sintètic; Sergio Rueda del Centre per a Addiccions i Salut Mental (CAMH) Universitat de Toronto, que dissertarà sobre l'experiència en la regulació del cànnabis i Juan Carlos Araneda, de l'Observatori Interamericà sobre Drogues qui parlarà sobre noves substàncies psicoactives.