Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Voluntariat pel valencià - València

Vés enrere Voluntariat pel valencià

Volver

València inicia la setena campanya municipal de voluntariat pel valencià amb vora un miler de participants des de 2016

Lluïsa Notario: “en una societat amb diversitat lingüística com la nostra, hem de compartir i respectar les nostres llengües”

• Voluntariat pel valencià 2022

28/09/2022

Este dimecres s’ha presentat en les instal·lacions municipals de Tabacalera la setena campanya del voluntariat pel valencià a l’Ajuntament de València. Esta activitat, organitzada pel Gabinet de Normalització Lingüística en col·laboració amb el Servici de Formació i Escola Valenciana, està inclosa dins el Pla de Formació de la institució i va començar l’any 2016, de manera que al llarg d’estos anys hi han participat 941 funcionaris i funcionàries. En concret, enguany hi participen 85 persones.

 

La campanya consistix a posar en contacte per a conversar persones que volen començar a parlar valencià, aprenentes, amb altres que ja el parlen, voluntàries, i tindrà lloc als edificis municipals en dos sessions setmanals de mitja hora durant 10 setmanes, fins al 2 de desembre. 

L’acte ha sigut presentat per Pepa Cases amb un missatge sobre la importància d’usar el valencià, també en l’àmbit de l’administració pública per a garantir el dret ciutadà a triar llengua. Així mateix, l’ha presidit la regidora de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València, Lluïsa Notario, i ha comptat amb la presència de la diputada de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Dolors Gimeno, de la responsable del Voluntariat pel valencià d’Escola Valenciana, Xon Domènech, i del personal municipal participant en el voluntariat.

Notario ha destacat els conceptes de “compartir i respectar les llengües en una societat multilingüe com la nostra. Perquè totes les llengües i totes les persones mereixen la mateixa consideració”. A més, ha explicat que estes campanyes tenen un objectiu clar: “que el valencià siga llengua de totes les persones que viuen a la ciutat de València, més enllà d’ideologies, creences, edat, etc.”. La regidora ha defensat que “les llengües faciliten i possibiliten la comunicació entre les persones i tenim la sort de viure en un territori que és sinònim de diversitat lingüística i que a més està íntimament lligada al nostre patrimoni cultural i que tenim la responsabilitat de protegir, aprofitar i difondre. Hem de posar en valor la nostra llengua compartint-la”.

Recursos multimedia

Lluïsa Notario