Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Viviendas Sareb - PAI Grau - València

Vés enrere Viviendas Sareb - PAI Grau

Volver

L'Ajuntament se suma la proposta d'assumir la gestió directa de les vivendes de la Sareb

L'alcalde Ribó i el vicepresident Illueca s'han reunit este dijous i han anunciat la transferència de 6,1 milions d'euros a València per a polítiques d'habitatge

• L'alcalde ha xifrat en al voltant de 330 els pisos de la Sareb susceptibles de ser gestionats de manera directa

03/02/2022

L'Ajuntament de València se suma a la petició del Consell per a assumir la gestió directa de les vivendes de la Sareb (la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària creada en 2012), amb la voluntat d'impulsar la disponibilitat d'habitatge social a la ciutat. Així ho ha explicat este dijous l'alcalde, Joan Ribó, després de la reunió que ha mantingut a l'Ajuntament amb el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca. Durant la trobada, els dos representants polítics han subratllat també la seua voluntat d'arbitrar un nou conveni per al Pla d'Actuació Integral, PAI, per al Grau que faça d’este un barri “integral i integrador” .

 

L'alcalde ha xifrat en al voltant de 330 els pisos de la Sareb susceptibles de ser gestionats de manera directa, “en un moment –ha subratllat- en el que la demanda d'habitatge és molt important, especialment en determinats barris de la ciutat”, ha indicat. Per part seua, el conseller Illueca ha subratllat la importància del suport de l'Ajuntament de València a esta iniciativa: “som dos institucions molt rellevants les que estem demanant que este estoc de patrimoni i d'immobles, molts dels quals són resultat de desnonaments a la gent pobra i humil a la qual es va tirar de les seues cases, revertisca ara al parc públic d'habitatges”. El vicepresident del Consell ha assegurat que “la societat no entendria una negativa, després d'un rescat com el que es va produir a la banca, i després del que ha passat en estos anys bàrbars de crisis on el dret a l'habitatge s'ha vist vulnerat moltes vegades”.

Tant Ribó com Illueca han manifestat el seu compromís compartit “de treballar per a garantir el dret a l'habitatge de la ciutadania”, i han anunciat la transferència a l'Ajuntament per part de la Generalitat de 6,1 milions d'euros per a actuacions a desenvolupar a la ciutat de València. Concretament, el muntant es preveu dedicar a la construcció de sis promocions de vivenda a València de titularitat pública (de l'entitat AUMSA). L'ajuda que s'emmarca la convocatòria establida en el Pla Estatal d'Habitatge 2018 – 2022.

En este sentit, han assenyalat també que s'està estudiant la conveniència d'obrir a la ciutat una oficina de la Xarxa Xaloc (la xarxa d'organismes col·laboradors de la Generalitat que ofereix un servici integral de gestió, informació, mediació social i assessorament en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana) que done agilitat a les gestions en matèria d'accés a la vivenda.

Ribó i Illueca han parlat també sobre Ciutat Vella i han acordat impulsar una plataforma permanent de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament, amb la labor prioritària de recuperar i restablir la funció residencial del centre històric de la ciutat.

Durant la trobada s'ha tractat també sobre altres actuacions a la ciutat, com ara les ajudes a la regeneració urbana en habitatge, la regeneració del barri del Carmen; el projecte pilot d'habitatge públic de la Generalitat al carrer Joaquín Ballester; o el projecte integral de rehabilitació, adequació i ampliació del barri de la Torre.

 

Un nou conveni per al PAI del Grau

 

El segon assumpte de gran importància que s'ha abordat en la reunió és la voluntat conjunta de les dos institucions d'arbitrar un nou conveni per al Pla d'Actuació Integral, PAI, del Grau, un PAI que faça d'esta zona “un barri integral i integrador, amb servicis socials, i en els quals els recursos dels quals disposa l'Ajuntament es puguen posar a la disposició de la Conselleria per a tirar endavant servicis i equipaments per a la ciutadania”, en paraules de l'alcalde, Joan Ribó. Tal com ha explicat l'alcalde, “la Fórmula 1 va morir definitivament, és una cosa del passat”; i per això ha anunciat la creació d'una comissió de seguiment que analitze i aborde les possibilitats d'actuació de manera efectiva, “i des de dos paràmetres fonamentals –ha subratllat l'alcalde: en primer lloc, que la gestió continue sent pública, a través d’AUMSA, i en segon lloc, fer possible un barri integral, amb servicis a majors, joves, d'habitatge…”.

El vicepresident i conseller han coincidit també en este aspecte. Héctor Illueca ha subratllat “cal mirar cap al futur i deixar arrere una herència la gestió molt negativa per a la ciutadania”, per la qual cosa ha coincidit en la necessitat de “asseure'ns i veure els termes d'un nou acord que resolga els problemes del Grau i que òbriga unes expectatives de futur sempre orientades al fet que tota esta herència ara revertisca a la ciutadania”.

La reunió ha comptat amb la participació del secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar, i el director general de Rehabilitació i Qualitat, Alberto Rubio, per part de la Conselleria.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó. PAI del Grau
Joan Ribó. Gestió vivendes Sareb
Héctor Illueca. PAI del Grau
Héctor Illueca. Gestió vivendes Sareb