S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Visitas cementerios y protocolo Todos los Santos - València

Vés enrere Visitas cementerios y protocolo Todos los Santos

Tornar

Més de 60.000 persones avancen les seues visites als cementeris de València seguint les recomanacions de l’Ajuntament

Alejandro Ramon: “agraïm la col·laboració de la ciutadania amb l’escalonament de visites i reiterem que és necessari evitar les aglomeracions este cap de setmana”

• Cementeri General

30/10/2020

Més de 60.000 persones han avançat les seues visites als cementeris municipals de la ciutat de València des que es posara en marxa dissabte passat el dispositiu especial amb motiu de la celebració de la festivitat de Tots Sants. El regidor de Cementeris i Servicis Funeraris, Alejandro Ramon, ha destacat “la resposta positiva de la ciutadania a les recomanacions de l’Ajuntament de València i volem agrair-los la col·laboració escalonant les seues visites al cementeri”. A més, ha reiterat “la necessitat d’evitar aglomeracions este cap de setmana per la situació sanitària vigent”.

 

L’avançament de les visites ha permés que per les instal·lacions del Cementeri General des de dissabte hagen passat 46.002 persones sense que en cap moment hi haguera massificacions en cap de les sis zones en què s’ha sectoritzat el cementeri. Únicament en una d’elles, la número 4, se superaren les 3.000 visites diàries en dos ocasions, dilluns i dimecres, quan l’aforament màxim d’eixe sector en un moment donat –no diari- és de més de 15.000 persones. En conjunt, el dia que el General va rebre més visites va ser dimecres, amb 8.295.

Pel que fa als altres sis cementeris municipals, s’han vorejat les 15.000 visites, sent el del Cabanyal el que ha registrat més visites, 7.575 (amb un màxim de 1.506 dimecres), seguit pels de Campanar i Benimàmet (amb 2.992 i 2.170, respectivament), el del Grau, amb 1.282, i els de Massarrojos i el Palmar amb 525 i 402, respectivament.

"La ciutadania ha respost molt positivament a la petició feta per l'Ajuntament de València per escalonar les visites, com mostren estes xifres d'afluència des que posàrem en marxa el dispositiu especial de Tots Sants. Volem recordar que estem en una situació excepcional, que comporta mesures excepcionals i potser també molèsties excepcionals però són pel bé de totes i tots i agraïm la col·laboració de tots els veïns i veïnes”, ha explicat Ramon. “Per últim, sols queda recordar que recomanem que este cap de setmana és fonamental continuar evitant les aglomeracions i en este sentit reiterem la recomanació d’evitar les visites sobretot per part de gent major o de sectors de risc", ha afegit.

 

PROTOCOL PER TOTS SANTS.

 

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha abordat este divendres el protocol de mesures sanitàries en relació a la campanya de Tots Sants a causa de la pandèmia, segons ha explicat el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, en la roda de premsa posterior a la reunió de l’òrgan col·legiat. El regidor ha destacat que “davant la previsió de la tradicional gran afluència de visitants als cementeris municipals, l’Ajuntament de València ha fet un esforç molt important en mitjans humans i materials per complir amb el protocol de mesures sanitàries proposades per la Conselleria de Sanitat”.

L’edil ha informat que “evidentment s’ha suspès l’acte institucional de visita al Cementeri General i altres cementeris municipals per honrar les persones que han faltat i eixe xicotet homenatge a les víctimes de la fossa comuna de les víctimes del franquisme i de la repressió de la dictadura que fèiem des que el nostre govern va entrar en 2015”. Campillo ha recordat així mateix algunes xifres del dispositiu especial posat en marxa entre el 24 d’octubre i el 2 de novembre, amb horari ininterromput als cementeris entre les 9 i les 18 hores. Així, s’ha reforçat amb 46 operaris més la plantilla existent, la qual cosa suposa un increment d’un 105 % respecte a una campanya de l’1 de novembre habitual.

A més de fer una crida per escalonar les visites, es fa un control d’aforaments en tots els cementeris municipals i, especialment, al General, el qual, per la seua grandària, s’ha parcel·lat en sis sectors (quatre, més dos seccions que estan separades), cadascú amb el seu aforament màxim. Hi ha infrarojos en els accessos, que estan definits per entrar o eixir de cada sector i s’han instal·lat dosificadors de gel en totes les portes i cartells informatius. El personal està informant a les portes perquè la gent sàpiga si per eixe accés pot arribar on vol i es desinfecta el mobiliari dels recintes funeraris de forma periòdica.

També s’han reforçat les línies d’autobusos de l’EMT que connecten el centre amb el Tanatori i es permet la clientela de floristeries usar la zona de càrrega i descàrrega de la plaça de l’Ajuntament per aparcar i recollir els seus encàrrecs. En definitiva, “hi ha un dispositiu en marxa des de la setmana passada i per això les constants recomanacions sobre escalonar visites i evitar anar este cap de setmana”, ha declarat el vicealcalde, qui ha assenyala que “tot això, sotmès a l’enorme variabilitat que tenim en estos moments d’esta segona ona que està colpejant fort la nostra ciutat, el nostre país”, per la qual cosa “evidentment estarem a allò que diguen les autoritats sanitàries en qualsevol moment”.

Recursos multimèdia

Alejandro Ramon