Visita talleres falleros - València

Visita talleres falleros

Tornar

Ribó reivindica la importància del treball dels artistes fallers i reitera el suport de l'Ajuntament a la seua activitat

L'alcalde ha visitat este matí els tallers de la Ciutat de l'Artista Faller i ha animat la ciutadania a “disfrutar de les Falles des de la responsabilitat personal”

• Els tallers fallers són un element protagonista de les festes de Falles

01/03/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat este matí la importància del sector econòmic i creatiu de les i els artistes fallers, als qui ha reiterat el suport de l'Ajuntament, plasmat en les ajudes aprovades des de l'inici de la pandèmia. Ribó ha visitat hui, 1 de març, els tallers de la Ciutat de l'Artista Faller, i ha manifestat la seua satisfacció “pel caràcter especial de les celebracions d'este any 2022, en el qual recuperem en part la normalització, però en el qual hem de continuar comportant-nos amb responsabilitat”, ha recordat.

 

L'alcalde ha visitat els tallers fallers, acompanyat pel regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i altres membres de l'equip de govern, i junt amb les Falleres Majors de València 2022, Carmen Martín Carbonell i Nerea López Mestre i les seues Corts d'Honor. “És una visita que fem tots els anys en arribar les festes de Falles –ha recordat el primer edil- però enguany té un caràcter especial, atés que estem desitjant la normalització i que acabe este període tan negre de la pandèmia”. No obstant això, l'alcalde ha subratllat que eixa normalització “ha d'anar acompanyada de la responsabilitat personal perquè seguim en situació de crisi”.

“La incidència de l'epidèmia està baixant d'una manera important, però hem de recordar que la malaltia pot tornar a créixer perquè el virus continua estant entre nosaltres –ha continuat l'alcalde- i per això demane a la gent que gaudi dels carrers, que normalitze les Falles, però que siguen responsables amb ells mateixos i amb la resta de les persones”. Durant el recorregut per la Ciutat Fallera, l'alcalde Ribó, el regidor Galiana i les Falleres Majors, Carmen Martín Carbonell i Nerea López Mestre, han visitat els tallers de Manolo Algarra (autor, entre altres monuments, dels de les comissions Almirall Cadars i Maestro Gozalbo) i el dels Germans Devis.

 

Ajudes al sector

L'alcalde, Joan Ribó, ha destacat la importància que la celebració de les Falles té per a la reactivació econòmica de la ciutat, i en este cas, l'activitat dels tallers fallers, que han pogut mantindre's i continuar amb la seua labor també gràcies al suport de l'Ajuntament des del principi, tant a través de les ajudes de l'anomenat Pla Resistir, com a través del suport a la ubicació i adequació de les empreses en els tallers de la Ciutat de l'Artista Faller. L'Ajuntament ha aportat al voltant de 2,3 milions d'euros dirigits directament a pal·liar l'impacte econòmic causat per la pandèmia de covid19 en el sector vinculat a la festa i les tradicions, com és el cas de les i els artistes fallers, a més d'indumentaristes, orfebres i pirotècnics, entre altres professionals i artesans vinculats a les arrels valencianes. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha assenyalat que es tracta d'un col·lectiu al qual s'ha secundat i que necessitarà més suport, i ha recordat que les ajudes atorgades a les comissions falleres han contribuït també al sosteniment econòmic dels tallers.

Galiana ha expressat també el seu content per l'arribada de març i de les Falles “per fi”, i ha subratllat “el protagonisme dels artistes fallers, atés que els monuments són l'expressió fonamental de les nostres festes”, ha afirmat, i ha agraït al sector “la seua resistència durant este temps”. “Les falles de setembre passat que van permetre tancar un cicle –ha afirmat Galiana- però arribar a març de nou amb les nostres festes ens ompli de satisfacció”.

El regidor ha conclòs també amb una crida a la “responsabilitat personal Individual”. “El món faller –ha assenyalat- ja va demostrar al setembre que sabia comportar-se; es va començar a formar i ha continuat formant-se en la prevenció sanitària, i per això hem de cridar la resta de la ciutadania perquè els acompanyem en esta actitud”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Carlos Galiana