Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Visita reobertura Parc Nord Bombers - València

Vés enrere Visita reobertura Parc Nord Bombers

Volver

El Parc Nord de Bombers reobri les seues instal·lacions després d'una reforma integral d’1,1 milions d'euros

• Un moment durant la jornada de portes obertes

04/03/2024

  • L'alcaldessa de València, María José Catalá, juntament amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, s'ha reunit amb els bombers de València i la resta d'equips que van treballar en l'extinció de l'incendi de Campanar
  • Catalá destaca “l'orgull i l'emoció de tindre el millor equip de bombers” en la seua visita al Parc Nord amb motiu de la jornada de portes obertes celebrada per la seua reobertura
  • Bombers València adquirirà, el semestre vinent de l'any, dos nous vehicles d'altura, un amb escala de 40 metres i un altre amb escala de 32 metres

L'alcaldessa de València, María José Catalá, juntament amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha visitat el Parc Nord de Bombers amb motiu de la reobertura de les seues instal·lacions després d'una reforma integral que ha suposat 1,1 milions d'euros i on ha destacat respecte al cos municipal de Bombers que “he viscut l'orgull i l'emoció de tindre el millor equip de treball que es pot tindre”.

En este sentit, Catalá ha afirmat que un dilluns vam donar 77 cascos a nous bombers i un dijous vam tindre un incendi i “ací és on vaig agrair l'aposta que des de l'equip de govern tenim per millorar el vostre pressupost, amb un augment del 7,29 %, per dotar-vos amb vehicles nous (d'altura, de rescat i de descontaminació), nous equipaments, una ambulància i noves bombes nodrissa, o per incorporar 27 noves places en l'oferta pública d'ocupació de 2024. Tot això mostra que estem en el camí correcte perquè primer sou vosaltres i després el que vinga, perquè sense vosaltres esta ciutat no pot tirar avant”.

L'alcaldessa, qui ha agraït a la ministra que haja volgut vindre a saludar als Bombers de València així com “les seues paraules i l'afecte mostrat”, ha subratllat que amb esta reforma integral, “l'Ajuntament posa al servici del cos de Bombers unes instal·lacions del segle XXI, que se situen al nivell del seu compromís en la protecció dels veïns i veïnes de València. Són gegants, en una ciutat de gegants. Són els nostres àngels de la guarda, la mà que apareix quan tot sembla estar perdut”.

En este sentit, María José Catalá ha indicat que “hem de reconéixer la valenta i exemplar actuació dels bombers, que ha permés salvar un gran nombre de vides en l'incendi més terrible que ha patit la nostra ciutat en tota la seua història. Arriben on ningú més arriba encara a risc de les seues pròpies vides”.

L'acte ha comptat amb la presència de la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, la delegada del Govern, Pilar Bernabé, representants dels veïns i veïnes afectats per l'incendi de Campanar, el cap de la Policia Nacional, Jorge Manuel Martí Rodríguez, el cap de la Policia Local, José Vicente Herrera, representants de l’UME, de Creu Roja, del 112, responsables de l'Oficina d'Atenció de Víctimes i membres de la Corporació Municipal, entre altres.

Reforma integral d'un edifici del 2000

El Parc Nord del Cos Municipal de Bombers és un edifici que es va inaugurar l'any 2000 i que compta amb una dotació de 12 i 16 oficials de bombers en cada torn entre els quals s'inclouen els de la nova promoció. Així mateix, disposa d'un equipament mínim de vehicles operatius compost per una bomba urbana pesada (BUP); dos vehicles d'altura (autobraç o autoescala); una bomba nodrissa lleugera (BNL); un furgó salvament varis (FSV); i una unitat d'extinció (UEX).

La reforma, la duració de la qual ha sigut de 19 mesos, ha permés que el Parc dispose ara de nous vestuaris amb zones diferenciades de neteja i descontaminació d'uniformes, una nova torre d'entrenament, banys per a dones i una nova eixida alternativa en el pis superior per a complir els recorreguts d'evacuació i eixida des del gimnàs.

A més, Bombers València adquirirà dos nous vehicles d'altura, un amb escala de 40 metres i un altre amb escala de 32 metres. Està previst que procediment de contractació es resolga el semestre vinent de l'any.