Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Visita al taller Cubierta Ágora - València

Vés enrere Visita al taller Cubierta Ágora

Volver

L’alcalde reivindica la importància del disseny per integrar “les noves tendències amb la nostra artesania i la indústria tradicional”

Joan Ribó visita el taller de l’artista que construeix el sostre de l’Àgora de la capitalitat mundial del disseny

• El taller de l'artista faller Manolo García amb els treballs per a l'Àgora

21/04/2022

L’alcalde, Joan Ribó, ha visitat este migdia el taller de l’artista faller Manolo García, que construeix amb vareta el sostre de l’Àgora, l’edifici que allotjarà la seu de la capitalitat mundial del disseny. Ribó, acompanyat per Xavi Calvo, director de València, Capital Mundial del Disseny 2022, ha valorat el treball del sector faller “per vincular el disseny amb la nostra cultura i, en especial, amb la nostra cultura dels monuments fallers”.

 

L’alcalde considera que “la capitalitat de València suposa molt perquè volem enllaçar tota la nostra cultura amb tota la cultura nova del disseny. El disseny és fonamental per a la indústria, per a la vida de les persones, per a fer les ciutats més acollidores, i volem integrar totes estes tendències noves amb tota la nostra artesania, la nostra indústria tradicional i la nostra cultura”.

Joan Ribó ha valorat molt positivament la capitalitat de València en el món del disseny. Segons l’alcalde, “jo crec que està funcionant molt bé, que està tenint un ressò internacional molt important i estem en els començaments, o siga que jo crec que serà una capital mundial de les que es recordaran en el món del disseny”.

Àgora València

Àgora València és el nom del pavelló que s’està construint a la plaça de l’Ajuntament amb l’objectiu d’acostar la creativitat a la ciutadania i convertir-se en aparador del disseny valencià. La instal·lació, amb unes dimensions en planta de 24 per 10 metres i una altura també de 10 metres, està feta amb vareta de fusta i ceràmica. El sostre, realitzat per l’artista faller Manolo García, simbolitza les ones del mar Mediterrani i s’il·luminarà de nit com si fora un far. És un projecte sostenible, en què s’ha emprat un 50% de materials reciclats, s’ha estalviat un 70% d’aigua i que emprarà tecnologia led i de baix consum.

L’Àgora serà l’epicentre de la programació de València Capital Mundial del Disseny 2022. Acollirà activitats per a tots els públics, una zona expositiva i trobades de professionals, empreses i entitats del sector. En 2023 es traslladarà a la Marina de València, on es localitzarà el futur Districte del Disseny.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó 1
Joan Ribó 2