S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Ventanilla Única Plan Cabanyal-Canyamelar - València

Vés enrere Ventanilla Única Plan Cabanyal-Canyamelar

Tornar

Entra en funcionament la finestreta única del pla cabanyal-canyamelar

Gómez i Martínez Dalmau precisen que comptarà amb un pressupost anual de 142.321 euros i prestarà servicis d'habitatge, regeneració urbana i rehabilitació

• El barri del Cabanyal

15/12/2020

La Finestreta Única en matèria d'habitatge de l'entitat Pla Cabanyal-Canyamelar s’ha obert este matí. Es tracta, tal com han explicat la vicealcaldessa, Sandra Gómez, i el conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, “d’un servici que suposa un pas més en l'acostament al veïnat de les polítiques d'habitatge, i una aposta decidida per la regeneració del barri”. Compta amb un pressupost anual de 142.321 euros.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha considerat “una molt bona notícia” la posada en marxa d'este servici que, a partir d'ara, “a més de donar informació municipal també transmetrà de manera transversal de totes les actuacions en matèria d'habitatge que desenvolupa la Generalitat, la qual cosa és fonamental en un barri amb les necessitats del Cabanyal-Canyamelar”.

Per part seua, el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assenyalat que “la Finestreta Única facilitarà la relació de proximitat de la ciutadania amb les administracions públiques i abans de res serà de gran utilitat per a sol·licitar informació i de manera molt especial per a les convocatòries d'ajudes a l'habitatge”.

En la presentació d’este recurs també han participat el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, César Jiménez, la directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán, el gerent de l'empresa pública Pla Cabanyal-Canyamelar S.A, Vicent Gallart.

SERVICIS EN HABITATGE, REGENERACIÓ URBANA I REHABILITACIÓ

Els responsables públics han recordat que el Pla Cabanyal-Canyamelar té com a objectiu “protegir i reformar estos barris de la ciutat de València amb la finalitat de millorar el benestar i qualitat de vida del seu veïnat”. En este sentit, l'entitat també prestarà els servicis de Finestreta Única en matèria d'habitatge, regeneració urbana i rehabilitació.

La Finestreta Única donarà a conéixer la informació, acompanyant a la ciutadania en la tramitació de subvencions públiques per compra, lloguer o rehabilitació d'habitatges, assistint i mediant en cas d'emergències residencials, informant sobre les convocatòries en matèria de regeneració urbana i habilitant vies de suport a altres iniciatives en el marc de les competències d'habitatge.

A més, coordinarà les línies estratègiques plantejades des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, recollides en el Pla Hàbitat 20-30, quant a eficàcia, transparència i participació; Dret a l'habitatge i a la ciutat; Transició verda i Hàbitat equitatiu i saludable.

Paral·lelament, a través de la finestreta es farà difusió de la cultura del dret a l'habitatge i col·laborarà en la concreció de l'Agenda Urbana Valenciana. Així mateix, participarà en el Pacte de Transició Verda i Circular en l'Hàbitat, implicant-se en les fases d'implementació d'estos plans. També col·laborarà amb l'Observatori de l'Hàbitat i Segregació Urbana de la Comunitat Valenciana en l'avaluació i el diagnòstic de la situació residencial en el municipi, així com en la determinació d'Àrees Urbanes Sensibles de la Comunitat.

També tindran com a finalitat impulsar la implantació de l'Informe d'Avaluació d'Edificis d'Habitatges, informant les comunitats de propietaris de l'obligació de la seua realització. Així com, de promoure la participació de la ciutadania en processos de decisió en matèria d'urbanisme i habitatge i la difusió i implicació en projectes d'innovació ecològica en la construcció.

Recursos multimèdia

Rubén Martínez Dalmau
Sandra Gómez