Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Vandalisme contenidors - València

Vés enrere Vandalisme contenidors

Volver

L’Ajuntament de València inverteix mes de 600.000 euros en nous contenidors per actes vandàlics

Campillo: “en estos casos el que fem, per a persuadir de possibles actes vandàlics, és substituir estos contenidors per altres metàl·lics, que són resistents al foc”.

25/07/2021

Des de l’inici de l’actual legislatura, en juny de 2019, s’han cremat a València en actes vandàlics, 518 contenidors, dels quals 278 són contenidors per a la fracció resta, 165 són de paper-cartró i 75 són per a envasos. El cost total d’estos actes vandàlics ha estat de 607.700 euros.

 

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo ha fet una crida “al civisme, a cuidar el mobiliari urbà i a tractar-lo com es mereix” i ha mostrat la seua “indignació” pel fet de gastar diners públics a substituir el mobiliari cremat. Campillo ha remarcat que “en estos casos el que fem, per a persuadir de possibles actes vandàlics, és substituir estos contenidors per altres metàl·lics, que són resistents al foc”.

L’últim episodi es va produir el passat 12 de juny al carrer Jorge Juan, al Pla del Remei, en què es van cremar un contenidor per a envasos i un altre per a gris de la fracció resta, cadascun d’ells amb capacitat per a 3.200 litres i amb un cost per a les arques municipals de 2.350 euros.

La substitució d’un contenidor té un cost elevat per a les arques municipals. Un contenidor de cartró i envasos costa 1.200 euros, mentre que un contenidor gris de la fracció resta costa 1.150 euros. Per la seua banda, el recipient de vidre no té cost per a les arques municipals, perquè la reposició de la unitat cremada corre a càrrec d’Ecovidrio.

L’Ajuntament substituix els contenidors cremats per unitats metàl·liques de característiques semblants, que tenen un efecte dissuasori. A més, el servici de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic col·labora amb la Policia Local i Nacional en tota la informació requerida per a la persecució de les persones infractores.

La inspecció i el manteniment dels contenidors, parts mecàniques, tapes i cos es fa diàriament. Quan es rep un avís ciutadà al telèfon 010, o qualsevol persona del servici de neteja, de la recollida de la inspecció municipal o de la contracta detecta un defecte en algun contenidor, un equip es desplaça amb una furgoneta que disposa de totes les eines i recanvis necessaris per a fer el manteniment.

Els contenidors per a la fracció resta i orgànica es netegen 4 vegades a l’any (interior i exterior), amb un equip de hidro-netejadora embarcada en furgoneta o per màquina renta-voreres, dins de les operacions de neteja amb aigua més additius desengreixants i oloritzants. Per la seua banda, els contenidors per a les fraccions de residus paper-cartó, envasos i vidre es netegen 2 vegades a l’any, amb el mateix procediment.

Recursos multimedia

Sergi Campillo