València tecnología 5G - València

València tecnología 5G

Tornar

València s'aferma com a capital de la tecnologia 5g

Pilar Bernabé i Emiliano García posen en valor la labor del iTeam, format majoritàriament per dones, i el treball entre l'Ajuntament de València i la UPV per a la creació del laboratori públic ‘Base 5G’

• Cartell del dia València 5G

07/06/2021

El Palau de Congressos de València ha acollit hui la primera edició del València 5G Day (V5G-Day), el primer esdeveniment sobre l'aplicació de tecnologia 5G en la indústria valenciana. La jornada, organitzada per l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia de la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València, ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig, la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Productius i Ocupació, Pilar Bernabé, i l'edil de Turisme i Internalització, Emiliano García.

 

Bernabé ha posat en valor el paper de València com a referent internacional de la tecnologia 5G i ha destacat l'oportunitat que representa per a la ciutat tant pel que respecta a la creació de negocis relacionats amb les noves tecnologies com per a l'atracció d'inversions a la ciutat. “Volem que la revolució del mil·lisegon siga també l'oportunitat del mil·lisegon per a València com a ciutat i com a oportunitat de negoci i atracció d'inversions”.

L'edil de Desenvolupament Innovador dels Sectors Productius ha ressaltat la labor desenvolupada pel iTeam de la Universitat Politècnica, format majoritàriament per dones, així com el trabajo entre l'Ajuntament de València i la UPV per a la creació del laboratori públic ‘Base 5G’. “En este moment, entre l'Ajuntament de València i la UPV estem definint la ‘Base 5G’, concebuda com un laboratori públic de demostració i experimentació, gestionat per este iTeam i obert a l'adhesió de terceres entitats i empreses privades que puguen aportar recursos, equipament o projectes de Base5G”, ha manifestat.

Bernabé ha subratllat que la iniciativa V5G-Day va nàixer en 2019 i s'ha felicitat per la fortalesa creixent d'un esdeveniment que té l'objectiu de convertir-se en un esdeveniment internacional estable a València. “Hui, en 2021, en l'eixida de la crisi econòmica provocada per una pandèmia mundial, el compromís de València continua sent total en la seua transformació com a ciutat 5G i a convertir-se en una referència internacional en la investigació i aplicació del 5G a l'economia, a la ciutat i a la millora de la vida de les persones”, ha conclòs.

“Des del Palau de Congressos continuem treballant perquè València siga una ciutat referent en noves tecnologies i per això secundem i impulsem jornades com les que ha tingut lloc hui per a debatre i compartir informació sobre l'impacte que pot tindre el 5G en la mobilitat urbana i també en els futurs mitjans digitals i en la manera en la qual ens comuniquem. Però, sobretot, apostem perquè la tecnologia es convertisca en una aliada i continue millorant la qualitat de vida de les persones”, ha explicat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García.