Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Unidad Igualdad Torrefiel-Orriols - València

Vés enrere Unidad Igualdad Torrefiel-Orriols

Volver

L'Ajuntament ja compta amb el projecte de la Unitat d'Igualtat dels barris de Torrefiel i Orriols

La regidora Lucia Beamud ressalta que "este recurs, dissenyat amb perspectiva de gènere, contribuirà en la descentralització de les polítiques d'igualtat”

• Projecte de la Unitat Igualtat de Torrefiel i Orriols

01/03/2021

Els barris de Torrefiel i Orriols comptaran amb una Unitat d'Igualtat que s'habilitarà en un local municipal de la plaça Salvador Allende. L'Ajuntament ja té el projecte d'execució de les obres de reforma d'este espai “que s'ha dut a terme amb perspectiva de gènere”, segons ha ressaltat hui la regidora d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, en donar a conéixer l'esmentat projecte en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona i amb l’objectiu “d’aconseguir una igualtat efectiva i real amb tasques a peu de carrer”.

 

El nou recurs municipal albergarà un servici d'atenció primària, segons el model desenvolupat en la zona del Marítim, “que es presta des de l'any 2016 amb resultats molt positius”, ha assegurat l'edil, després d'explicar que “la nova Unitat d'Igualtat, que respondrà a un dels objectius del Pla Marc d'Igualtat entre Dones i Homes de la ciutat: el de descentralitzar les polítiques d'igualtat, oferirà assessorament i informació a les dones sobre els seus drets. I també serà un centre municipal idoni per a l'atenció i informació a les dones víctimes de violència de gènere”. De fet, segons el projecte, “este equipament disposarà tant de zones per a la socialització i la relació com d'unes altres que permeten major grau de privacitat, per a atenció personalitzada i per a asserenar i calmar”.

La regidora Lucia Beamud ha indicat que les activitats que es programaran anualment en este espai, “aniran dirigides especialment a dones amb necessitats de suport emocional, psicològic, social, jurídic i cultural i a components d'associacions de dones o associacions d'un altre tipus, que treballen els principis d'igualtat entre dones i homes”.

Pel que respecta a la perspectiva de gènere aplicada a l'hora d'elaborar el projecte d'obra d'este nou recurs municipal, Lucia Beamud, ha aclarit que s'ha tingut en compte, per exemple, la seua ubicació, “en una plaça cèntrica i d'important representativitat en la zona per a fomentar l'activitat de la mateixa i l'existència d'equipaments de barri, i en un local pròxim a aparcament i la infraestructura ciclista de l'entorn, així com amb connexions de transport públic (ja que compta amb parades a menys de 250 m)”.

“En general, ha assenyalat, la valoració de l'impacte de gènere és favorable, ja que en tot el procés del projecte, des de l'elecció del lloc, fins a la contractació, el plantejament i metodologia de projecte, com els criteris de disseny i definició i resolució de necessitats, s'ha integrat el principi d'igualtat de manera transversal, desenvolupant les mesures necessàries per a produir un benefici equivalent per a dones i homes. Cosa que no significa que els beneficis siguen idèntics per a tots dos sexes, però sí que les oportunitats d'aprofitament per a les dones i els homes seran equivalents, considerant la seua situació de partida i la seua diferent realitat social”.

En parlar del disseny, la regidora ha manifestat que prioritza la conciliació, accessibilitat i qualitat espacial vinculada al confort i la sensació d'acolliment. Així, per exemple, Introdueix equipament per a cobrir les necessitats que es desprenen de les cures i la conciliació d'estes tasques amb les d'acudir a una oficina d'atenció. Concretament, disposarà d'espais destinats a lactància (amb diferents graus de privacitat), a cura de la infància (amb canviadors) i espais per a espera i joc de les criatures.

“En general, espai estarà organitzat amb l'objectiu de garantir la visibilitat i cura de les criatures alhora que es puga disposar de la intimitat i privacitat que es requerisca. Per a aconseguir-ho ha sigut molt important la manera en què es resol l'accessibilitat (més enllà de complir requeriments merament normatius) atenent aspectes físics i socials per a assegurar que qualsevol persona siga com siga la seua edat o condició física puga utilitzar l'espai de manera autònoma. Un exemple d'això és que l'espai està pensat perquè xiquets i xiquetes puguen utilitzar-ho sense perill, puguen interactuar i jugar amb els elements que ho componen”, ha aclarit.

Finalment, el vestíbul no serà un espai neutre sinó amb activitat, on l'espera es combina amb activitats com el joc infantil i la lactància.

Recursos multimedia

Lucía Beamud