Temporada playas 2021 - València

Temporada playas 2021

Tornar

Arranca la temporada de platges 2021 amb un horari més ampli del servici d'assistència i socorrisme

El regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha presentat l'operatiu coordinat amb Creu Roja, que inclou enguany una taula de rescat per control remot

• La temporada comença hui, 1 de juny

01/06/2021

Comença la temporada 2021 de Platges de València, que es prolongarà fins al pròxim 15 de setembre. El regidor delegat de Platges, Giuseppe Grezzi, ha presentat el dispositiu especial que inclou novetats de servici, i que mantindrà pautes per a la prevenció i contenció de contagis de covid-19. La temporada comença hui, 1 de juny, i s'estendrà fins al 15 de setembre en totes les platges de la ciutat, a excepció de la Devesa, que serà de l'1 de juliol al 31 d'agost.

 

Tal com ha explicat l'edil, “presentem l'operatiu de platges 2021, que es durà a terme mitjançant un contracte amb Creu Roja, i que inclou diverses novetats”. Grezzi ha obert la campanya, acompanyat per la presidenta local de Creu Roja en València, Nieves Dios, y la directora de Socors i Emergències de l’ONG, Macarena Lozano. L'horari de l'operatiu, que ha sigut ampliat serà, de 09.00 a 20.00 hores a les platges del nord, és a dir, mitja hora més de matí i una hora més de vesprada. Mentre que a les platges del sud, l'horari serà de 10.30 a 19.00 hores (mitja hora més de matí i una hora més de vesprada) .El regidor Grezzi ha subratllat que tot l'operatiu “està ja preparat per tal de donar el millor servici en estes platges l'any de la recuperació”.

A més, en termes generals s'amplia la campanya d'estiu, que anteriorment acabava el 8 de setembre, i que conclourà el 15 de setembre. I també hi ha novetats respecte al bany accessible, que s'amplia a les platges del nord i s'oferirà del 15 de juny a l'1 de juliol i de l'1 de setembre al 15 de setembre; mentre que a les platges del sud, el Punt accessible de Pinedo funcionarà de 11.00 a 19.00 hores de l’1 de juliol al 31 d’agost. A més, l'operatiu s'amplia també les platges del Recatí i el Perellonet i funcionarà durant tot el mes de junys i els primers quinze dies de setembre (abans només era juliol i agost). Una altra de les novetats de la campanya d'enguany és la inclusió en la iniciativa ‘Platges sense fum’ de les platges Arbre del Gos, Devesa, El Saler i la Garrofera.

 

RESCAT PER CONTROL REMOT I APLICACIÓ ‘SAFE BEACH APP’

 

Entre les novetats més cridaneres que presenta la campanya d'assistència d'enguany destaca la incorporació al servici de salvament d'una taula de socors de maneig per control remot, que pot traslladar Els socorristes fins a la víctima amb menor despesa d'energia i menys cansament, i és capaç també de traure de l'aigua a les dos persones: socorrista i víctima, la qual cosa millorarà l'eficàcia del servici.

Una altra de les novetats destacables és la implementació d'una aplicació mòbil, la Safe Beach App, una eina d'ajuda en la gestió del servici de salvament, que inclou abundant informació per a les persones usuàries sobre l'estat de les platges. L'aplicació registrarà diàriament el color de les banderes, l'estat de la mar, la temperatura de l'aigua, o la presència de meduses, entre altres aspectes.

Macarena Lozano ha destacat també altres novetats, com la incorporació de cotxes elèctrics en l'operatiu d'assistència (les platges del Perellonet i de la Devesa), “la qual cosa suposa una aposta decidida per les energies renovables i la reducció de l’empremta de carboni”, tal com ha subratllat. A més, la campanya d'enguany suma una altra novetat, en este cas del bany accessible: en el punt situat a la platja del Cabanyal, s'oferiran els servicis d'un monitor de pilates adaptat per a les persones usuàries, tres dies a la setmana.

En total, l'operatiu de Creu Roja compta amb 168 persones, que prestaran servici en les diferents postes localitzades en els prop de 24 quilòmetres de platja urbana que van des de la Malva-rosa fins al Perellonet. Atés que la situació de pandèmia continua exigint esforços de control dels contagis, es mantenen accions de reforç, com els accessos separats d'entrada i eixida, el manteniment de la distància social, i l'assistència d'un equip d'informadors, integrat per 70 persones, que començarà a treballar a partir de la primera quinzena de juny

El contracte amb Creu Roja per a la prestació del servici té un cost de 3.020.782,74 euros, i un període de dos anys, ampliable a tres més.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Giuseppe Grezzi