Talleres Matadero Cabanyal - València

Talleres Matadero Cabanyal

Tornar

L’antic Escorxador del Cabanyal acull tallers per coneixer el veïnat d’este barri a partir dels elements arquitectònics del seu voltant

Es desenvoluparan dimecres de 18 a 20,30 hores, a partir del 13 d’abril

• Antic Escorxador del Cabanyal i actual centre d’interpretació d’este barri

28/03/2022

L'antic Escorxador del Cabanyal serà la seu d’una sèrie de tallers organitzats per la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals per a reflexionar sobre el patrimoni humà d’este barri a partir dels elements arquitectònics característics de la zona. Esta iniciativa, que s’emmarca en l’Estratègia per al Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, més coneguda com a Edusi, “també compleix els objectius que impulsaren la rehabilitació d’este edifici municipal del carrer Sant Pere com a centre d’interpretació d’este barri dels Poblats Marítims”, tal com ha informat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, en donar compte d’estos tallers.

 

La sessió inaugural d’estes classes de reflexió, destinades a un públic adult amb vincles en el Cabanyal, se celebrarà el diumenge 10 d’abril. A partir d’este mes i fins al 15 de juny es duran a terme les diferents sessions. L'assistència és gratuïta. Les monitores seran Laura Pastor (pedagoga), Eva Bravo (arqueòloga) i Cristina Montiano (historiadora de l'art). Finalment, les reflexions i materials produïts es recolliran en una publicació i en un registre audiovisual on quedarà reflectit tot el procés viscut amb el grup.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que es tracta d’una activitat “que contribuirà a la regeneració social d'un barri especialment castigat”, i ha recordat el simbolisme de l'antic escorxador, “edifici de 1910 i de marcat valor històric i cultural, ja que haguera sigut un dels que, inevitablement, s'haurien enderrocat d'aplicar-se el hui derogat Pla Especial de Reforma i Protecció Interior (PEPRI) d'este barri”.

Pel que fa a la temàtica dels tallers, que es desenvoluparan dimecres de 18 a 20,30 hores, la regidora ha detallat que el primer, el 13 d’abril, estarà destinat a la ceràmica. La següent sessió, el 27 d’abril, estarà centrada en les reixes i la fusteria; i l'11 de maig el tema d’estudi seran les façanes.

El quart taller temàtic, el 25 de maig, les persones interessades parlaran dels interiors, façanes i les motlures decoratives de les cases del Cabanyal; mentre que els dimecres 8 i 15 de juny es parlarà de materials.

Per últim, diumenge 26 se celebrarà la sessió de clausura festiva i la presentació del registre del procés.