Túnel passant protecció horta - València

Túnel passant protecció horta

Tornar

Ajuntament i Generalitat reivindiquen un corredor mediterrani compatible amb la protecció de l’horta i la millora de les Rodalies

L’alcalde i la consellera Mollà es reunixen abans del pròxim Consell de l’Horta, que tindrà lloc el 28 de desembre

• Platja de vies

14/12/2021

L’alcalde, Joan Ribó, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i presidenta del Consell de l’Horta, Mireia Mollà, s’han reunit este matí per tractar el projecte del túnel passant, coincidint amb la convocatòria del Consell de l’Horta feta hui per al pròxim 28 de desembre. Tots dos han remarcat que el corredor mediterrani és “imprescindible” i han defensat que l’alternativa que es plantege per a esta infraestructura estratègica ha de ser compatible amb la protecció de l’horta i garantir millores en el servici de Rodalies.

 

L’alcalde ha qualificat el corredor mediterrani com a “irrenunciable” i ha apostat per l’alternativa a “l’anell soterrani” que més protegisca l’horta i permeta “desenvolupar unes Rodalies modernes, que puguen anar des de Gandia fins a Vinaròs”. Ribó ha insistit que “anem a conjugar estos tres aspectes, però sense abandonar cap d’ells”. “Sabem que este corredor ve finançat en una part important amb fons europeus”, ha prosseguit. “El que demanem és que es faça un corredor que respecte l’horta i a la vegada resolga la mobilitat de la ciutat, que no se pot convertir altra vegada en el semàfor d’Europa”.

Per al màxim responsable de la ciutat, “el corredor mediterrani és essencial per a la Comunitat Valenciana, és fonamental per a València, és la via augusta del segle XXI, segons diu el titular d’un llibre. No es pot entendre la mobilitat de la Comunitat Valenciana, el transport de mercaderies, el transport de persones, etc., sense ell”.

D’altra banda, Joan Ribó s’ha referit a “l’anell que va en pràcticament totes les propostes que fa l’Estat, que abastaria les estacions d’Aragó, Universitats, Cabanyal, Font de Sant Lluís i estació termini”, i que resulta “clau per a unes Rodalies que siguen adequades a la situació de la nostra ciutat”. En eixe sentit, el responsable municipal ha remarcat que s’ha de “convertir l’estació termini de València perquè no siga un cul de sac com és ara”.

A més, l’alcalde ha assenyalat que “l’opció millor és aquella que més protegisca l’horta” i ha recordat el PAT (Pla d’acció territorial) Horta de València que incidix en esta qüestió.

Per la seua part, la consellera Mireia Mollà ha apuntat que, davant la convocatòria del Consell de l’Horta el pròxim dia 28, és “un moment en què cal pronunciar-se sobre el túnel passant, un important projecte que té a vore amb la mobilitat sostenible”. Mollà ha subratllat que “volem que esta estratègica infraestructura siga compatible amb la protecció de l’horta de València, que té un valor paisatgístic, agrari i cultural que ha de ser compatible amb les infraestructures del futur”.

Ronda de Mislata

A preguntes dels periodistes sobre la proposta de desenvolupar un nou accés a Mislata, l’alcalde, Joan Ribó, ha manifestat que “l’Ajuntament està disposat a ajudar a la població d’este poble per recercar un camí sempre que este no toque l’horta de Campanar, que és de màxima protecció”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Mireia Mollà