Subvenciones proyectos culturales - València

Subvenciones proyectos culturales

Tornar

L’Ajuntament destina 150.000 euros per impulsar projectes culturals durant l’any 2022

Glòria Tello destaca que “es promouen les iniciatives que generen un impacte i benefici per als professionals de la cultura i per la ciutadania”

• El Festival Internacional de Cine infantil de València va rebre estes ajudes en l'anterior convocatòria

16/02/2022

La Junta de Govern aprovarà divendres les bases de la convocatòria de subvencions per a les associacions i entitats sense ànim que proposen programacions i projectes culturals al municipi de València durant l’any 2022 (i fins al 31 de març de 2023) amb una quantia global de 150.000,00 euros. Ho ha anunciat hui la regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, en destacar que la finalitat d’estes ajudes és “afavorir el foment d'iniciatives culturals que es desenvolupen a la ciutat amb caràcter periòdic, i generen un impacte i benefici per als professionals de la cultura i per a la ciutadania”.

 

Segons les bases d’esta convocatòria, que promou “la diversitat i la qualitat de l’oferta cultural”, es valorarà la viabilitat econòmica i difusió del projecte presentat (festivals, certàmens, produccions audiovisuals, congressos, trobades...). També es considerarà l’interés cultural i sociocultural de la iniciativa, i la trajectòria i contribució desenvolupada tant pel festival o esdeveniment com pels seus organitzadors en l’àmbit de la cultura contemporània.

La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que “la qualitat es mantindrà com a element definitori per a poder optar a estes ajudes, juntament amb l'impacte sociocultural i la visibilitat”. “A més, com en anteriors edicions, es tindrà en compte la trajectòria de les entitats organitzadores en el món de la cultura i el seu paper actiu com a dinamitzadores de la vida cultural de la ciutat”, ha afegit.

L’edil ha recordat que, en 2021, l’ajuntament va atorgar este tipus de subvencions a 69 associacions i entitats sense ànim de lucre, per import de 145.775 euros, i que entre les beneficiàries hi havia associacions dedicades a diferents disciplines culturals i artístiques com, per exemple, l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana. Les entitats que més ajuda van obtindre van ser el Festival Internacional de Cine infantil de València, que va rebre 6.500 euros, i l’Associació València Negra, amb 9.500 euros.

A les bases de la present convocatòria, es destaca que en el cas dels projectes editorials de divulgació cultural, podran optar a estes ajudes “sempre que almenys el 50% dels seus continguts estiguen en valencià i no estiguen vinculats específicament amb les festes patronals o locals”. D’altra banda, quedaran excloses, d’esta convocatòria les comissions festeres i agrupacions d’interés econòmic, així com, per exemple, aquelles propostes conformades per diferents activitats que no mantinguen un nexe o vinculació entre els seus continguts, o que no estiguen degudament justificats en les respectives memòries, o els festivals i residències creatives d’arts escèniques (teatre, circ i dansa).