S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Subvenciones prevención adicciones - València

Vés enrere Subvenciones prevención adicciones

Tornar

L'Ajuntament convoca una línia de subvencions per a la prevenció d’addiccions

Emiliano García: “Volem incrementar els coneixements i modificar les actituds davant les drogues per mitjà de programes comunitaris”

• El termini de sol·licitud està obert fins al pròxim 12 d'abril

27/03/2023

La Regidoria de Salut i Consum, per mitjà del Servei d'Addiccions, ha convocat una línia de subvencions per a les ONG, associacions de veïns i associacions juvenils dels diferents barris de València que treballen en la prevenció de les addiccions a la nostra ciutat. El regidor de Salut i Consum, Emiliano García, ha destacat que el programa “Intervenció en barris 2023” està encaminat a eliminar o modificar els factors de risc associats al consum de drogues o a altres conductes addictives”.
 

L'objecte d'esta convocatòria és regular el règim de subvencions a les entitats d'interés social i sense ànim de lucre per a desenvolupar programes d'activitats preventives en conductes addictives en el temps d'oci a València.

Amb això, es pretén impulsar la cooperació entre la iniciativa social i l'administració local en l'àmbit de la prevenció de les addiccions, optimitzar els recursos existents, coordinar i complementar les actuacions municipals que es desenvolupen des de la Delegació de Salut i Consum i impulsar i donar suport a les actuacions de la iniciativa social i el moviment associatiu. D'esta manera, segons el regidor de Salut i Consum, “es pretenen millorar les condicions de vida de col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social”.

García ha manifestat que “les actuacions del Servei d'Addiccions estan encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats al consum de drogues, o a d’altres conductes addictives, amb la finalitat d'evitar que es produïsquen, es retarde el seu inici, o es convertisquen en un problema per a la persona o el seu entorn”.

Igualment, ha recalcat que “en l'àmbit de l'oci i temps lliure, una de les estratègies preventives assajades és l’anomenada “generació d'alternatives” que, entre d’altres finalitats, vol incrementar els coneixements i modificar les actituds davant les drogues, amb programes comunitaris destinats a adolescents i joves, l'objectiu fonamental dels quals és oferir alternatives d'oci i temps lliure que es constituïsquen com a opcions davant les addiccions”.

El termini per a la presentació de projectes es prolongarà fins al 12 d'abril de 2023. Tota la informació relacionada amb la convocatòria es troba en la seu electrònica de l’Ajuntament de València.

Recursos multimèdia

Emiliano García