Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Sondeos agua potable - València

Vés enrere Sondeos agua potable

Volver

L’Ajuntament inicia sondejos en els Pobles del Sud després de la inversió de 5 milions en la millora de la xarxa d'aigua potable

Elisa Valía ha visitat els quatre pobles, i ha subratllat la necessitat de reforçar la conscienciació ciutadana sobre els beneficis mediambientals i econòmics de beure aigua de l'aixeta

• En breu començarà un nou procés participatiu per tal que veïns i veïnes puguen decidir com volen que siga la superfície del futur depòsit de tempestes del Saler

10/06/2022

La Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua ha completat una inversió de cinc milions d'euros en la millora de la xarxa de subministrament d'aigua potable en els Pobles del Sud. Així ho ha explicat la regidora Elisa Valía, que ha afegit que ara s'aborda la fase de conscienciació ciutadana sobre els beneficis del consum d'aigua de l'aixeta amb sondejos en el Saler, Pinedo, el Palmar i el Perellonet. Valía ha visitat esta setmana els quatre pobles, on s'ha reunit amb els alcaldes pedanis i representants de les associacions veïnals.

 

Tal com ha recordat la regidora, l'aigua de l'aixeta de València “és segura, de qualitat i és l'aigua més controlada que n’hi ha”. A més, “té múltiples avantatges, començant per la de la butxaca dels veïns i les veïnes, ja que el preu mitjà d'un litre és de menys de 0,01 euros”. Valía ha posat l'accent principalment que consumir aigua de l'aixeta “és protegir directament el medi ambient, ja que es redueix l'ús de plàstics d'un sol ús associats a l'aigua, que estan ofegant al planeta”, A més, destacat que “tenim alternatives de màximes garanties, com és l'aigua que subministrem a la ciutat”.

En esta línia, Valía ha recordat que el consum d'aigua embotellada “deixa una important petjada hídrica, perquè per a produir els propis envasos es requerix prop del triple d'aigua que després contindrà eixa botella”. “En el Cicle Integral de l'Aigua també estem compromesos amb la reducció de la petjada de carboni”, ha afegit, “ja que quan bevem aigua de l'aixeta estem ajudant al medi ambient, ja que estalviem el transport i deixem d'alliberar l'atmosfera diòxid de carboni”.

Elisa Valía ha insistit que l'aigua de l'aixeta “és molt còmoda, perquè disposem d'ella 24 hores del dia, 365 dies de l'any amb el simple gest d'obrir l'aixeta. I això és un autèntic privilegi, si ho comparem amb el que hi ha en altres parts del món”.

Depòsit de tempestes del Saler

Durant a la visita al Saler, la regidora va anunciar la posada en marxa un nou procés participatiu per tal que veïns i veïnes puguen decidir com volen que siga la superfície del futur depòsit de tempestes, que es construirà amb un pressupost de 2,5 milions d'euros. “Este tanc tindrà una capacitat de 1.000 metres cúbics i serà una infraestructura clau, perquè recollirà les primeres aigües pluvials, que són les més contaminants, perquè no arriben a l’Albufera en episodis de pluges fortes, que sotmeten a la depuradora a una gran pressió. Amb este depòsit protegirem l'aiguamoll, que és un tresor indiscutible que hem de cuidar”, ha assegurat la regidora Eisa Valía.

Recursos multimedia

Elisa Valía