S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Semana del Agua - València

Vés enrere Semana del Agua

Tornar

València arranca una setmana dedicada a la conscienciació sobre l'eficiència i sostenibilitat de l'aigua

La II Setmana de l'Aigua està organitzada per la regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, Acciona, Global Omnium i la col·laboració de la Unió de Consumidors

• Cartell promocional de la Setmana de l'Aigua 2022

22/03/2022

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, arranca una setmana temàtica d'activitats amb les quals conscienciar a la ciutadania sobre l'eficiència i sostenibilitat de l'aigua, i reflexionar al costat d'universitats, el sector privat i el teixit social sobre els reptes relacionats amb l'aigua en escenaris d'emergència climàtica i d'escassesa de recursos hídrics.

 

La Setmana de l'Aigua de València 2022 porta per títol “Valorar l'aigua: cuidar hui, gaudir sempre” i es prolongarà des de hui, data en què es commemora el dia mundial de l'aigua, fins al diumenge 27 de març. La programació, que compta amb més d'una trentena d'activitats en tota la ciutat i per a tots els públics, ha sigut presentada este matí per la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía. En la presentació també han participat el responsable d'ACCIONA a València, Carlos Espinosa, el CEO de Global Omnium, Dionisio García, i el secretari de la Unió de Consumidors de València, Vicente Inglada.

Per a Valía, “amb este esdeveniment pretenem reivindicar la necessitat de fer entre totes i tots un ús eficient i responsable d'este bé essencial per a la vida, de posar en valor les nostres xarxes de proveïment i sanejament que són fonamentals per al desenvolupament de la ciutat i la qualitat de vida que gaudim, així com reflexionar sobre els reptes de la gestió de l'aigua en un context cada vegada més complex de dificultat d'accés als recursos hídrics”.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua ha defensat que “l'aigua és sinònim de prosperitat, és un recurs fonamental per al desenvolupament de qualsevol activitat, però alhora cal ser conscient que és un recurs escàs i per això cal gestionar-lo amb eficiència per a garantir el seu accés a tota la ciutadania, hui i en el futur”. Així mateix, ha afirmat que “cuidar i valorar l'aigua també implica visibilitzar les actuacions que s'escometen en les nostres xarxes, conscienciar a la ciutadania sobre la transcendència de les inversions realitzades i apostar per l'excel·lència i l'eficàcia en la gestió des d'un prisma que garantisca la sostenibilitat”.

Per a Valía, “les ciutats del segle XXI tenim com un dels seus majors reptes estratègics la gestió de l'aigua, tant per l' escassesa com pels desafiaments climàtics i ambientals que afrontem cada vegada amb major periodicitat, com les sequeres o els episodis de pluges torrencials”. En este sentit, ha apuntat que “a més del compromís dels poders públics és imprescindible una implicació ciutadana que participe d'un canvi profund, que valore i cuide d'un bé tan essencial com l'aigua, alhora que garantisca la seua sostenibilitat en el temps”.

El responsable d'ACCIONA a València, Carlos Espinosa, empresa gestora del servici de sanejament, ha ressaltat la importància de “posar en valor, almenys una vegada a l'any, l'aigua i les inversions que es realitzen de manera constant en la xarxa, així com dignificar serveis com el clavegueram, vitals per al dia a dia a la ciutat i que per trobar-se soterrats són invisibles per a la gran majoria de la ciutadania”.

El CEO de Global Omnium, Dionisio García, ha apuntat que “és un dia per a celebrar l'important que és l'aigua per a la vida i com hem de cuidar d'ella, com ben imprescindible i escàs. En esta setmana pretenem reivindicar la seua importància i que la ciutadania siga conscient d'això en els xicotets gestos i en les seues accions diàries”. Finalment, Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de València, ha afirmat que “són claus les accions de sensibilització que les administracions i les entitats socials realitzem durant tot l'any per a promoure un consum responsable de l'aigua per part de la ciutadania que el faça sostenible, dins d'un canvi en el paradigma de consum, més sensible als impactes en el medi ambient”.

Es pot consultar el programa d'activitats i reservar plaça en qualsevol d'elles en la web: https://setmanadelaiguavalencia.com/

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Elisa Valía