S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Sant Marcel·lí Monistrol - València

Vés enrere Sant Marcel·lí Monistrol

Tornar

L’Ajuntament explica a l'associació de veïns de Sant Marcel·lí la futura conversió en zona de vianants de la Plaça Monistrol

Borja Sanjuán: “Este projecte proposa portar les conversions en zona de vianants, les places, els punts de trobada no només al centre de la ciutat, sinó al centre de tots els nostres barris”

• Barri de Sant Marcel·lí

17/06/2021

El regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán, en representació de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha mantingut una reunió amb representants de l'Associació de Veïns del barri de Sant Marcel·lí per a presentar i explicar el projecte de la futura conversió en zona de vianants de la Plaça Monistrol.

 

Este projecte convertirà la plaça Monistrol en un nou espai de trobada més amable, per a la convivència dels veïns i veïnes de Sant Marcel·lí, recuperant més de 500 m² amb una inversió de 560.000€.

A la reunió a més del regidor Borja Sanjuán i els representants de l'associació de veïns de Sant Marcel·lí, han acudit assessors i tècnics de la regidoria de Desenvolupament i Renovació urbana, per a posar en comú i explicar el futur projecte de conversió en zona de vianants de la Plaça de Monistrol i les actuacions que es duran a terme en esta zona, la qual actualment disposa només d'un 30% de l'espai total per al vianant.

En la visita s'ha destacat també la necessitat d'esta mena d'actuacions en el barri de Sant Marcel·lí i s'ha valorat que a més de la creació d'un nou espai, esta millora de la plaça impulsarà la revitalització dels locals comercials de la zona. “La idea és situar el barri en el mapa i traslladar la nostra voluntat de convertir-lo en un barri prioritari com qualsevol altre en les inversions de l'Ajuntament”, ha afegit Sanjuán.

A més, també s'ha consensuat dur a terme una labor de condicionament d'alguns dels solars de l'entorn del barri, la qual cosa és una reivindicació veïnal, atenent, d'esta manera, les necessitats i inquietuds de l'associació de veïns.

La reforma de la plaça s'engloba dins de la labor de recuperació d'espai per a vianants en diferents barris de la ciutat: “Continuem avançant en el projecte ‘València ciutat de places’, que se centra en recuperar espais vitals per a la convivència dels veïns i veïnes dels barris i també en crear entorns amables en els barris de València”, ha destacat Sanjuán.

Esta reforma, que revitalitzarà aquesta zona del barri de Sant Marcel·lí, millorarà també la qualitat mediambiental i paisatgística del barri, incorporant mobiliari urbà i nova vegetació per a l'ús i el descans dels veïns i veïnes. En breu, es començarà amb el procés de redacció del projecte per a avançar al més prompte possible cap a aquest gran canvi per al barri de Sant Marcel·lí.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán