S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Sant Joan de Déu - València

Vés enrere Sant Joan de Déu

Tornar

L’Ajuntament inverteix 700.000 euros en Sant Joan de Déu, entitat que atén a persones sense sostre

• Sant Joan de Déu

03/07/2021

L’Ajuntament ha aprovat una subvenció de 700.000 euros a l’entitat Sant Joan de Déu, corresponent, segons ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano. Es tracta, en paraules de la regidora, “d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de València i l’entitat per al desenvolupament d'un programa integral contra el sensellarisme, on s'articulen les actuacions conjuntes en la lluita contra el sensellarisme a la ciutat de València, contribuint al desenvolupament d'itineraris inclusius d'inserció social i laboral i de participació ciutadana, dirigits a persones sense llar entre 18 i 65 anys, sense suports personals ni familiars i alhora contribuir a la generació d'una societat més sensibilitzada, acollidora i compromesa amb este col·lectiu”.

 

Esta subvenció se suma a la de 900.000 euros que s’ha concedit a Casa Caritat amb l'objectiu d’atendre les persones en situació de sense llar, homes, dones i menors acompanyats de pares o tutors. “Amb el programa de Casa Caritat es cobreixen necessitats bàsiques i se'ls proposa un pla d'inserció individual o familiar a les persones acollides, que poden acceptar lliure i voluntàriament", ha explicat Isabel Lozano.

Ajudes municipals a entitats socials

A més, la regidora Isabel Lozano, ha donat a conèixer “el gran increment pressupostari que han rebut les entitats socials de la ciutat de València des que el govern de Joan Ribó va entrar en l’Ajuntament”. Lozano ha dit que “mentre en 2015 es concedien ajudes de tan sols de 2,7 milions; ara, només en la delegació de Servicis Socials, es donen subvencions per valor de 4,9 milions d’euros, al que falta sumar-li la resta de delegacions que també donen altres tantes ajudes. En definitiva, el govern municipal ha fet una revolució per a bé l’atenció social a València”.

Segons ha detallat Lozano, “Casa Caritat, amb qui l’Ajuntament té conveniades una sèrie de places d’allotjament per a persones sense sostre i que realitza una gran labor amb el seu servici de menjador diari, ha passat de 400.000 euros a 900.000 euros de subvenció nominativa amb el govern de Joan Ribó, més d’un 100% d’increment”. “El mateix ocorre amb l’Alberg de Sant Joan de Déu, que ha passat dels 350.000 euros en 2015 a 700.000 euros amb l’actual govern del Rialto, i de nou parlem d’un increment del 100%”.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano