S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Ribó visita expo Iturbi - València

Vés enrere Ribó visita expo Iturbi

Tornar

Joan Ribó reivindica la figura de José Iturbi com a referent de la música a nivell mundial

• Joan Ribó visita l'exposición "Iturbi, más enllà de Hollywo

21/12/2020

exposición ‘Iturbi, más allá de Hollywood’, hace un recorrido, con piezas inéditas, por la biografía y la trayectoria profesional del músico valenciano

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat junt a la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, l'exposició ‘Iturbi, més enllà de Hollywood’, que fa un recorregut per la biografia i la trajectòria del pianista valencià José Iturbi. Durant la visita ha ressaltat “la importància que els valencians i valencianes ens retrobem amb esta figura, que ha tingut un gran pes específic en el món de la cultura i de la música a nivell mundial”

L'exposició ret homenatge a este músic quan es complixen 125 anys del seu naixement i 40 de la seua mort. “Moltes vegades ens oblidem dels valors que tenim i que col·loquen a València com a referent musical al món”, ha afirmat Ribó.

Un dels comissaris de l'exposició, Oscar Oliver, ha agraït l'esforç que ha realitzat l'Ajuntament “per a poder dur a terme una exposició d'estes característiques, que mai s'havia realitzat amb esta dimensió, amb esta quantitat de contingut i amb este disseny” i ha ressaltat la figura de José Iturbi, “que veritablement es mereix este reconeixement per la seua trajectòria i pel pes específic que va tindre en la primera meitat del segle XX a nivell mundial”.

En l'exposició es poden veure programes de mà dels teatres i auditoris on va actuar el músic valencià. Gràcies a la mostra sabem que Iturbi va actuar a Montevideo en 1.927, una visita a la capital uruguaiana completament desconeguda fins ara. També es mostra material cedit per la família i peces inèdites com una entrevista que TVE li va fer en 1976, i fragments de concerts dirigits i interpretats per Iturbi i que mai havien vist la llum.

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó