Ribó pla Resistir - València

null Ribó pla Resistir

Tornar

Demà s’obri el termini per a sol·licitar a l’Ajuntament les ajudes per a autonoms i xicotetes empreses

L’alcalde destaca que és una “ajuda important” fruit de la col·laboració de tres institucions

Cartell oficial

• Cartell oficial

11/02/2021

El Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV) publica hui la convocatòria de subvencions del Pla Resistir, que injectarà vora 29 milions d’euros als autònoms i les xicotetes empreses de la ciutat que ho sol·liciten.

 

Demà s’obri el termini de presentació de sol·licituds per als autònoms i les xicotetes empreses de fins a 10 treballadors de la ciutat de València que vulguen concórrer a les subvencions del Pla Resistir. Podran optar a estes ajudes els sectors més afectats per la pandèmia, especialment els dedicats a venda ambulant, tèxtil, hotels i restaurants, agències de viatges, gimnasos i clubs esportius, sectors culturals com el cine i les arts escèniques i l’oci i l’entreteniment, entre d’altres. El Pla Resistir aportarà 28.840.194 euros a les persones autònomes i les PIMES amb domicili fiscal al terme municipal de València. Els vora 29 milions d’euros provenen en un 15% d’aportacions municipals mentre que el 22’5% són fons de la Diputació de València i el 62’5% restant corresponen a aportacions de la Generalitat.

L’alcalde, Joan Ribó, ha recordat que els sol.licitants disposen de 20 dies naturals per sol·licitar les ajudes i, per tant, “no és precís demanar-les el primer dia. Hi ha molt de temps i és bo no fer-ho el primer dia tampoc per no saturar les xarxes informàtiques de l’Ajuntament”. L’alcalde considera que “és un procés d’ajuda important que les distintes instàncies valencianes fan als autònoms i les xicotetes empreses”. Ribó destaca la col·laboració entre institucions. Segons l’alcalde “són 28’8 milions que dedicarem Generalitat, Diputació i Ajuntament de València”.

S’hi preveu que estes ajudes arriben al voltant de 10.000 pimes i/o persones autònomes de la ciutat de València. Les ajudes freguen els 2.000 euros com a base, una quantia que es vorà augmentada en 200 euros per treballador, fins un màxim de 10 treballadors i treballadores.

Els tràmits per a sol·licitar-les consisteixen a emplenar el formulari que es pot descarregar en https://www.valencia.es/apps/resistir2021 i, posteriorment, presentar la sol·licitud normalitzada als registres municipals o bé al registre telemàtic del consistori. El termini acaba el pròxim 3 de març.

Recursos multimèdia

Joan Ribó