Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ribó campaña No soy idiota, soy mayor - València

Vés enrere Ribó campaña No soy idiota, soy mayor

Volver

L’Ajuntament estudiarà la possibilitat d'incentivar els bancs mitjançant la taxa dels caixers per a millorar l’atenció a les persones majors

L’alcalde s’ha sumat a la campanya que reclama als bancs “facilitats i sensibilitat cap a les persones majors per garantir l'accessibilitat als tràmits bancàries”

• La campanya “Soc major, no soc idiota” compta amb més de 500.000 signatures que l'avalen

31/01/2022

L’Ajuntament de València estudiarà la possibilitat d'incentivar als bancs a ser accessibles i millorar l'atenció a les persones majors mitjançant la taxa que abonen estos per ocupació de la via pública amb caixers automàtics. Ho ha anunciat hui l’alcalde, Joan Ribó, després de la reunió que ha mantingut amb Carlos San Juan, impulsor de la campanya “Soc major, no soc idiota”, que a través de la plataforma de peticions change.org ha reclamat als bancs “facilitats i sensibilitat cap a este col·lectiu per garantir-li l'accessibilitat als tràmits bancàries”. L’Alcalde també s’ha afegit a esta reivindicació, signada ja per més de 500.000 persones, i ha reiterat “la voluntat del consistori” en fer-se ressò de l’acord plenari de dijous passat “per instar a les entitats bancàries, que són un servici públic, mantinguen l’atenció personalitzada a les persones majors”.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que “la banca és un servici públic, ja que tots hem de fer ús d’ella per a diferents tràmits com, per exemple, abonar els impostos”. “Per això –ha afegit- les diferents entitats bancàries han de fer alguna cosa per atendre a les persones que requerisquen una atenció per fer els seus tràmits”.

“En l’any 2021, la banca ha acomiadat milers de persones i el banc més important d’Espanya va guanyar 5.000 milions d’euros”, ha reflexionat el primer edil en subratllar que “a més, Espanya va dedicar molts milions d’euros a salvar la banca quan va tindre problemes”. “Per tant –ha insistit- jo crec que ara la banca té l'obligació de fer alguna cosa per les persones que no són capaces d’usar les seues aplicacions o els seus sistemes informàtics”.

“Nosaltres estudiarem diferenciar l’aplicació de la taxa als caixers automàtics entre aquelles entitats financeres cooperatives, que ajuden a la gent major, i les que no ho fan. Es tracta d’un pas concret perquè la banca entenga esta necessitat. A més, demanarem a instàncies estatals que resolga este assumpte i que impose una sèrie d’obligacions com a servici públic que és”, ha afirmat.

“Amb tot, ha aclarit- anem a estudiar esta possibilitat però cal recordar que el servici de banca està legislat pel govern estatal”. “Esta acció per fer front a la situació que està causant problemes a molts ciutadans i ciutadanes s’emmarca en la política municipal desenvolupada per este govern per defendre els Bancs Amigables”, ha conclòs Joan Ribó que, ha posat com a exemple els tallers del programa “Educació financera per a Majors”, un curs pilot organitzat per la Regidoria d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València en col·laboració amb la Universitat de València (UV) i el Banc Santander que té com a objectiu “donar eines a les persones majors per a poder relacionar-se de manera segura digitalment amb les seues entitats bancàries”, ha indicat.

Demanem el que és nostre

Per la seua banda Carlos San Juan ha indicat que “la banca és un servici públic i ha de disposar de tots els instruments per a atendre el públic perquè nosaltres, per exemple, cobrem les pensions allí”. “Tot es fa digitalment, impostos, multes, tot cal acudir allí, llavors, per favor, tinguen-ho en compte i sintonitzen amb la crida d'estes persones. Anar al banc no és mendicar, que per cert és una cosa molt digna, però és que no anem al banc a mendicar, demanarem el que és nostre”.

La iniciativa “Soc major, no soc idiota” ha recollit ja més de mig milió d’adhesions. Carlos San Juan ha avançat que el pròxim 8 de febrer té previst presentar les signatures al Govern d’Espanya.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó
Joan Ribó
Carlos Sanjuán