Ribó bandera trans - València

Ribó bandera trans

Tornar

L'alcalde Joan Ribó subratlla el suport de l'Ajuntament a la igualtat trans i a la llei estatal

L'alcalde ha participat este matí en l’acte de signatura de la bandera trans a les Corts, en el qual les principals institucions públiques han donat suport a l’aprovació d’una Llei Trans d’àmbit estatal

• L'alcalde, en el moment de signar la bandera

14/05/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha estampat la seua signatura en la bandera trans este matí a les Corts, com a mostra del suport de l'Ajuntament a l'aprovació d'una Llei Trans estatal que garantisca la igualtat per al col·lectiu de persones transsexuals, en el marc de la campanya #ExigimoslaIgualdadTrans. La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, així com el president de les Corts, Enric Morera i el mateix alcalde han signat la bandera com a mostra de suport i han fet pública la seua postura al costat dels drets humans de totes les persones.

 

Tal com ha manifestat l'alcalde, “totes les persones mereixem viure en dignitat, i les persones trans conformen un dels col·lectius més vulnerables hui dia en la nostra societat. La transfòbia social, que nega fins i tot la seua identitat, així com els problemes d’accés al món laboral, són entrebancs front als quals, les institucions públiques hem de tindre un compromís ferm per combatre. Les persones trans tenen dret a expressar la seua pròpia identitat sense que se’ls qüestione, i per això cal una Llei estatal Trans que arreplegue el sentir de la llei valenciana, a l’avantguarda europea en la preservació de la dignitat d’este col·lectiu”.

La campanya #ExigimoslaIgualdadTrans és una iniciativa de nombrosos col·lectius LGTB+ que va començar el passat 23 de març, entre els quals la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals, on s’inclou l’entitat valenciana Lambda. Des d'eixe dia, la bandera trans recorre el territori estatal per a mobilitzar la ciutadania i les institucions valencianes en favor dels drets trans. Este matí han estampat la seua signatura la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

La campanya està organitzada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), Fundación Triangulo i Chrysallis-Associació de Famílies de Menors Trans, i dinamitzada a València per Lambda-Col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar. Tal com han explicat els seus promotors, l'objectiu és “donar visibilitat simbòlicament al suport social a la igualtat legal per a la part més vulnerable del col·lectiu LGTB+, les persones trans, i defensar el seu dret a veure reconeguda la seua identitat sense necessitat que terceres persones acrediten qui són”. “El recorregut de la bandera trans per tot Espanya pretén també evidenciar que les persones trans tenen diferents drets en funció del territori en el qual resideixen, per la qual cosa es necessita de manera urgent una llei estatal integral que unifique criteris i garantisca que estes persones puguen veure reflectida la seua identitat en els seus documents d’identitat, ja que això és competència estatal”, han afegit.

Esta vesprada, a les 18.00 hores, els col·lectius LGTB+ presentaran la bandera trans davant la ciutadania i donaran lectura al manifest de la campanya. La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, també plasmarà la seua signatura en la bandera trans durant l'acte públic convocat a la plaça de l'Ajuntament per Lambda, FELGTB, Fundación Triángulo i Chrysallis-AFMT.

La bandera trans, signada pels representants polítics de tot l’estat conclourà el seu recorregut el mes proper mes de juny a Madrid, en un acte que es preveu celebrar davant el Parlament.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr